16 Януари 2022неделя20:51 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Бизнесът поиска компенсации и за скъпия газ

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 528

След като преди ден енергийният министър Александър Николов обяви компенсации за топлофикациите и клиентите на газоразпределителните дружества заради скъпото синьо гориво, представителите на бизнеса надигнаха глас, че така само те остават без помощи за газа и по този начин поемат целия удар на скъпата суровина.

В писмо от Асоциацията на организациите на българските работодатели до Александър Николов, разпространено вчера, се посочва, че "поевтиняване на парното за сметка на скъп газ за индустрията ще затвори заводи". "Досега евтиното отопление на софиянци беше за сметка на целия народ. Сега ще е за сметка само на работещите в индустрията", пише асоциацията.

Според нея решението за компенсиране на топлофикациите и клиентите, директно ползващи газ, ще задълбочи кръстосаното субсидиране на енергоносителите от индустрията към битовите потребители на топлинна енергия, което е абсолютно забранено от европейските директиви.

250 лева на мегаватчас остава таванът на помощта за бизнеса за високите цени на тока, както беше съобщено в сряда от енергийния министър Александър Николов. Вчера депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за 75% компенсация за небитовите потребители между базовата цена, определена от КЕВР, и пазарната цена. 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 533

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 610

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ