17 Февруари 2019неделя09:48 ч.

Бизнесът иска отсрочка за подмяната на касовите апарати

автор:Дума

visibility 304

Сроковете за подмяната на касовите апарати и софтуера на фиримите, свързани с НАП, да бъде удължен. Това поискаха представители на бизнеса, които участваха днес в дискусия, организирана от Българската стопанска камара. Става въпрос за изискването на НАП за специален нов софтуеър към касовите апарати, който трябва да отчита печалбите в реално време. Срокът е до края на март тази година. Нито фирмите, нито софтуерните компании могат да се справят дотогава, твърдят от бизнеса. Според участниците в днешната дискусия, въпросната наредба "ще превърне България в черната дупка на картата на инвестициите в Европа. От Българската стопанска камара се възмутиха, че в дискусията не се е включил нито един представител на финансовото министерство и на НАП.
Анкетно проучване, проведено по настояване на приходната администрация, показва, че 95 процента от бизнеса все още не е подменил софтуера си, а 3% ще престане въобще да го използва.
Новата система цели да отчита търговците на всеки пет минути за всяка касова бележка. Потребителите ще могат да проверяват дали касовите бележки, които получават, са реални чрез специално приложение. От бизнеса обаче се притесняват, че новият софтуер дава на НАП достъп до цялата база данни на дадения търговски обект.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32