20 Октомври 2021сряда13:52 ч.

Битка за истината

Нова книга на Анко Иванов дава отпор на неофашизма и антикомунизма

/ брой: 154

автор:Велиана Христова

visibility 82

"През последните десетилетия в България и в Европа текат три значими обществени процеса с негативно съдържание. Първият от тях след разрушаването на Европейската социалистическа система и разпадането на Съветския съюз е масовото отнемане на социалните придобивки на хората от времето на социализма, разрушаване на икономиката и формиране на "излишно" население, което масово емигрира и работи за Западна Европа и Северна Америка. Вторият негативен обществен процес е отродяване на населението чрез въвеждането на "евроатлантическите ценности". Българите "станаха европейци" и ги принуждават да забравят, че са българи, че имат национални постижения, национално достойнство и национална памет, розови и семейни ценности. Третият процес е реабилитация на фашизма, комунистофобия, приравняване на фашизма и комунизма, пренаписване на историята. По този начин се налага и формира убеждението на милионите хора, че в политически план единствената идеология е либерализмът в съвременния му прочит, т.е. неолиберализмът."

На снимката: Анко Иванов

С тези уводни думи Анко Иванов започва новата си книга "Патриотизъм и антифашизъм" (изд. "Славейков"), която се появи току-що на книжния пазар. Едва ли по-стегнато и по-ясно може да се очертаят причините за съдбата на днешна обрулена във физическия и интелектуалния смисъл България. В книгата са събрани авторови публикации по две взаимно преплетени теми - патриотизъм, отродяване и нихилизъм; фашизъм и антифашизъм. Статиите са писани по различно време, но с една цел - да се подпомогне установяването на историческата истина, подменена и извратена в последните десетилетия от т.нар. нов прочит, обилно финансиран от заинтересовани външни институции и източници. Деформацията и подмяната се извършва от представители на научните и вузовските среди, от медиите, от учебните програми и учебниците в училище. 

В статиите си Анко Иванов се опира на убедителни исторически факти. Новата му книга е несъмнен принос в битката за истината, за преодоляването в България на неофашизма и антикомунизма като елементи на агресивно насажданата глобална идеология на неолиберализма.   

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 286

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 286

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 291

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ