13 Август 2020четвъртък20:58 ч.

Палитра

"Бибрации" на Светлозар Захариев - дълбоко скрити в душата му

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 718

Художник, монументалист и миниатюрист, живописец и събирач на падналите листа на нашите чувства и емоции в едно платно, наречено картина на живота ни - това е Светлозар Захариев-Заро. В новата си изложба в столичната галерия "Сезони" той ни развежда из светове, дълбоко скрити в душата му. Струва ни се само привидно, че е събрал в експозицията различни картини - жанрово и стилистично, но това е само оптическа измама, защото точката на хоризонта е само една. Веднъж достигайки я и отминавайки я, ние - наблюдателите, кацнали на крилете на художника Захариев, се отправяме отново и отново пред нов хоризонт и нова точка за достигане. Така че всичко е точно, както трябва да бъде в изкуството.

Светлозар Захариев борави фантастично с щриха. Целият образ е изграден от една единствена линия. Колоритът му е силно въздействащ и сетивен, понякога неуловим. Темите - неизчерпаеми, но сякаш тази за любовта надделява над останалите. Символите, които използва, са същите тези символи, които Негово Величество Изкуството използва през цялата си история на съществуване, но никога не могат да се изчерпят. Хамелеонът може да бъде оприличен с тях. И не само. За мен Светлозар Захариев, или както аз го наричам - Заро, е хамелеон не само в изкуството си, но и в живия живот. Може би затова ми е интересен и въздействащ. Надявам се такъв да е и за вас, зрителите, посочва Вида Пиронкова.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 155

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 155

Краткии новини

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 64

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 47

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ