14 Юли 2024неделя00:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Великобритания увеличи поръчката на бронираните машини Foxhound

/ брой: 218

автор:Желязко Тенчев

visibility 746

Министерството на отбраната на Великобритания е сключило с американската компания General Dynamics Land Systems контракт за доставка на допълнителна партида от леките бронирани автомобили Foxhound, съобщава Jane's. По условията на новото съглашение, чиято стойност е 36,4 милиона долара, британското военно ведомство трябва да получи 24 нови бронемашини. С новия контракт общият портфейл от поръчки на министерството на отбраната на Великобритания за бронираните машини Foxhound става 400 единици.
Предишните автомобили бяха закупени от британското военно ведомство в рамките на програмите за срочна оперативна потребност, позволяващи да се разходват средства за срочни отбранителни покупки без провеждането на формален търг.
През ноември 2012 г. бе съобщено, че британското военно ведомство има намерение да придобие допълнителна партида от 50 бронемашини Foxhound. Сумата по потенциалната сделка се оценява на 80 милиона долара.
Foxhound развива скорост до 132 километра в час. Машината е защитена от самоделни взривни устройства и леко стрелково оръжие. Допълнително бронираните автомобили могат да бъдат окомплектовани за защита от гранатометни изстрели.

Foxhound
Снимка Министерството на отбраната на Великобритания

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ