14 Юли 2024неделя09:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ обещаха всичко, което не свършиха

Борисов и Цветанов щели да водят по две листи, хората от щаба - по една

/ брой: 73

автор:Веселка Венкова

visibility 277

В 200 страници "претенциозен текст" ексминистърът по еврофондовете Томислав Дончев представи в детайли какво ще се случи във всяка област, ако ГЕРБ спечелят предсрочните парламентарни избори. На него се паднала координиращата роля в подготовката на управленската програма и той обеща да изпълнят всичко, което правителството на ГЕРБ не стори. Шеф на предизборния щаб ще бъде Цветан Цветанов, а маркетинга гербаджиите поверили на председателя на СОС Елен Герджиков. Той увери, че предизборната им кампания щяла да е "позитивна, разумна, градивна, обърната към хората, не към опонентите", и обяви крилатата фраза "Имаме воля!" за слоган на ГЕРБ.
На фона на искряща синя плазма, с изискан мизансцен Цветанов обяви Националния предизборен щаб, без да се впуска в обяснение какви ще са ангажиментите на ексминистрите Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова и заместника на Дянков Владислав Горанов. Със заучени проповеднически жестове отвътре навън Дончев обясни, че те не са чудотворци и няма да обещават чудеса. От думите му се разбра, че "тимът" се гордее с постигнатото до момента, че е възвърнал доверието у европартньорите и запушил пробойните, че е градил. Силата им ги карала да признаят, че бъркали и допуснали кадрови грешки, но носели отговорност.
На едро Томислав Дончев обеща 12 000 нови предприятия за продукти с висока принадена стойност, 5 млрд. лв. преки чужди инвестиции годишно, работещо електорнно правителство в първите две години от очаквания мандат, разделяне на МИЕТ на две, справедлива цена на енергийните ресурси, удължаване на живота на 5 и 6 блок в АЕЦ "Козлодуй", финансова стабилност. Приказката продължи със запазване на валутния борд и на 10-процентния "справедлив" плосък данък. В 7-дневен срок ГЕРБ щели да връщат ДДС занапред, а умували и за еднократна лихвена амнистия на задлъжняли към държавата бизнесмени.
Рогът на предизборните обещания продължи с увеличаване на финансовата подкрепа за майките и семейството, възстановяване на швейцарското правило при индексиране на пенсиите, стимули за работодатели, субсидирана заетост, работни места за 50 000 млади хора, нов Кодекс на труда и пр. екстри. 3 млрд. лв. за градски инвестиции и край на водния режим в 20 области обеща от сърце Дончев и пожела повече "прозрачност и гражданско участие" в управлението.
Да продължи прозрачността при избор на магистрати пък поръча Цветанов и обяви, че колегата му Мирослав Найденов обявил отказ от всякакъв вид номинации. Има решение на Изпълнителната комисия и той е в ръцете на прокуратурата, за да изчисти името си, каза Цветанов. Докато не бъде приключено цялото разследване и не се "произнесат компетентните органи", Найденов бил "в хипотезата" виновност.
Попитан дали бившите министри пред плазмата са бъдещи депутати, Цветанов се опита да се пошегува със загадъчна усмивка. "Мога да кажа кой ще бъде със сигурност бъдещият министър-председател, ако спечелим изборите". Бойко Борисов ще води две листи от МИР, аз също ще водя две листи от МИР, а колегите тук също ще бъдат водачи на листи, обясни все пак Цветанов. "До неделя ще бъдат готови проектолистите. Няма да правя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно, и сигурно ще оглавя листата във Велико Търново", каза скромно той.
Къде е Бойко Борисов не се разбра, но лидерът щял да присъства на официалното представяне на управленската програма след 3 седмици. Цветанов заяви, че партията има силен тим и посочи имената на няколко кмета, като за фамилиите на някои не се сети.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ