14 Юли 2024неделя20:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Взимат от МО апетитен имот за пристанище

/ брой: 91

автор:Веселка Венкова

visibility 254

Служебният кабинет възложи на министъра на отбраната Тодор Тагарев да сформира експертна работна група, която да подготви предложение за предислокация на военното формирование, разположено в Южната промишлена зона на Варна. Тагарев трябва да направи и оценка на стойността на подготовката на нов район за по-нататъшното изпълнение на функционалните задължения на формированието. Целта била имотът, управляван сега от МО, да бъде предоставен на МТИТС за изграждане на пристанище и зона за отдих.
По примера на предшественика си Бойко Борисов служебният премиер Марин Райков съобщи за намерението си в началото на вчерашното заседание на МС. Този път обаче теренът не е с отпаднала необходимост, а се използва от военните. Не е ясно и дали държавата или частен инвеститор ще изграждат новите съоръжения, които вероятно струват много пари. Възможно е по-късно за терена да се обяви концесия, каквато е практиката на държавата в последните години, но Райков не отговори утвърдително на този въпрос.
Имотът е в района на бившото Старшинско училище във Варна, където са разположени няколко поделения, включително Хидрографската служба. "Бяхме обещали на варненци зона за рекреация, затова ще се преместят първо и второ корабно място на Максуда, където ще бъде изграден дълбоководен канал на острова в район "Пясъка", където се намира военно формирование. Ние можем да направим първата крачка след много усилия", гордо обяви Райков.
До 22 април експертната група трябва да подготви предложения за преместването и да прецени колко ще струва предислокацията. За да вкара предложението, Марин Райков промени вчера дневния ред на правителственото заседание.
"Много хора си мислят, че ако нещо си харесат от армията, може да си го вземат", каза Тодор Тагарев преди дни и се възмути от непрекъснатите идеи да бъдат отнемани имоти от армията. Запознати коментират, че бизнес кръгът, излъчил Райков за служебен премиер, си е заплюл терена във Варна.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ