14 Август 2024сряда18:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 616

Извънредно положение в Сърбия заради дъждове
Заради лошото време в сръбския град Нови пазар е обявено извънредно положение. Канализацията не може да поеме водите от обилните валежи, улиците са наводнени, вода е влязла в няколко къщи и заведения. На някои места са паднали 65 л дъжд за един час.

Атина отново предупреди Скопие
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис отправи поредно предупреждение към Скопие за риск от международна изолация на страната като следствие от неизпълнение на Преспанския договор. Правителството отказва да внесе в парламента за ратифициране три основни споразумения с РС Македония, защото не е убедено в честното и последователно уважение на международните споразумения на съседната държава.

Макрон замина за Нова Каледония
Президентът Еманюел Макрон замина за френската тихоокеанска територия Нова Каледония, в която девет дни на бунтове взеха поне шест жертви. Пострадалите са стотици, много автомобили, магазини и обществени сгради са опожарени. Изпратени са 1050 военни и полицаи от Париж. Задържани са над 280 души.

Рейтингът на Байдън се срина
Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо Байдън се срива този месец до рекордно ниско равнище за последните почти две години. Само 36% от американците одобряват работата му. Преизбирането му през ноември е все по-малко вероятно.

Проучване: Юношите прекаляват с кофеина
Проучване на Университета в Мичиган показва, че юношите приемат повече от допустимата доза кофеин - 500 мг, а това може да доведе до здравословни проблеми. Докато за възрастните е допустимо използването на до 400 мг на ден, за учениците консумацията не трябва да бъде повече от 100, или една чаша кафе.

Мощно торнадо в Айова
Мощно торнадо превърна в руини градчето Грийнфийлд в американския щат Айова. Няколко души са убити, а над десет - ранени. Местната болница е повредена, заради което ранените се транспортират до съседни градове.

Хората на Кьовеши влязоха в "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 154

Нивите поскъпнаха повече от два пъти за 7 години

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 154

Митниците монтират суперскенери по границата

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 154

Българският износ изостава с 6% на полугодието

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 154

Банди вилнеят в Дания и Швеция

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 154

Потушени са повечето пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 154

Нов руски командващ за Курска област

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 154

Накратко

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 154

Лявото обединение и неговите душмани

автор:Александър Симов

visibility 411

/ брой: 154

Вакханален танц

автор:

visibility 494

/ брой: 154

Бойното кръщение на военноморския ни флот

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 154

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 345

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ