14 Юли 2024неделя02:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

САЩ не изключиха удари по Иран

При последната серия от атаки американците унищожиха 84 цели извън Ислямската република

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 2079

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан не отговори ясно, но и не изключи възможността за удари по Иран заради атаката срещу база в Йордания, при която загинаха трима американски военнослужещи. По Си Ен Ен той увери, че САЩ ще "предприемат по-нататъшни действия" в Близкия изток, но отказа да "конкретизира естеството на тези действия".
"Няма да потвърждавам или изключвам каквито и да е наши действия където и да било... Президентът ще направи това, което смята за необходимо. Ще подчертая, че той възнамерява да защити нашите сили и че не възнамерява да влиза във война", каза Съливан. По думите му "основният принцип на президента е, че ако видим нови атаки, вие ще видите нови отговори на тях".
По телевизия Ен Би Си Съливан подчерта, че "президентът също така не търси по-широка война в Близкия изток". В същото време по телевизия Ей Би Си той каза, че ако в Техеран "решат да отговорят директно на САЩ, ще получат бърз и твърд отговор".
По-рано Си Ен Ен съобщи, позовавайки се на източници в Белия дом, че Вашингтон не планира удари по територията на Иран и ще се ограничи до поразяване на цели извън страната.
В четвъртата вълна от въздушни удари САЩ поразиха в Ирак и Сирия 84 цели от 85, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на предварителен анализ на Пентагона. Целите са "унищожени или функционално повредени".
Унищожени са и пет морски и наземни ракети на хутите, подготвени за изстрелване. Уточнява се броят на загиналите, но според предварителните данни няма убити сред иранците, макар че са ударени мишени, свързани с елитния ирански Корпус на стражите на революцията.
Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян призова САЩ и Великобритания "да не провокират гнева на региона". В мрежата Екс той написа, че Иран разглежда "сигурността на Ирак, Сирия, Йемен и Палестина като сигурност на целия регион". Говорителят на МВнР Насър Канани нарече американските удари по Ирак и Сирия "стратегическа грешка".

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ