14 Юли 2024неделя06:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обяснете ми. Не ми мълчете

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 381

Мартин Карбовски


Искам да ми обясните Франция? Какво направи тя и какво й се случва. Искам да чуя обяснения на определени хора. Не ми мълчете.

Искам да чуя всички, които употребяваха мантрата "европейски ценности". И колко струва тая мантра сега. Все още съм петимен за това знание - кое точно е европейска ценност.

Искам да чуя мнение на хора, които оставяха плюшени мечета там, където отдавна трябваше да има окопи.

Искам да чуя госпожа Меркел, която витиевато каза "елате всички". Ами те дойдоха много, но още не са всички. И какво стана?

Искам да чуя аджамиите, желаещи да строят джамии до катедралите, докато до джамиите катедрали не пораснаха. Или организацията "Розов джихад", обединяваща гей обществото с мюсюлманите.

Къде са хората, които обясняваха опипванията с танцувални движения в Кьолн, къде са уверените в бъдещето либерали, на които не им пречеше в Неапол да се палят светофари, къде са умните глави у нас, които казаха, че няма есхатологичен проблем.

Няма, така е. За тях няма.

Искам да знам как у нас Хелзинкският комитет имаше повече права от МВР в разправията с бежанците по нашата граница. Те одобряваха, регистрираха, убеждаваха, настаняваха и прегръщаха.

Искам някой да обясни Франция и нейната толерантност, която се оказа толерантност към гета.

Искам някой да ми каже защо не чухте бялата стара французойка, която ми каза "пазете се, гарата в Париж е много опасно място, защо водите деца тук?"

Искам да чуете и в моята книга преди 15 години издадена - "Черните пътища на Европа" какво казва един добре облечен френски старец в малък френски град. Част от моето европътуване, което беше мечта, докато не видях розовите кретено-фашисти.

Искам да ми обясните Франция. Къде сбърках аз и къде сбъркаха всички, които казаха, че няма нищо съдбоносно случващо се в гетата в Ница и Марсилия. Вие тогава излъгахте. Сега ми обяснете Франция. Разкажете ми за нейното бъдеще. 

И за нашето.

Lentata.com

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ