14 Юли 2024неделя02:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 30

автор:Дума

visibility 7085

Катастрофа с български камион в Одрин
Камион с български номер искал да напусне центъра на Одрин и да завие към Капъкуле, навлязъл в грешна посока и се блъснал челно в бетоновоз. Пострадали са двама души, които са откарани в болница.

Раждаемостта в Албания е спаднала с 67%
Раждаемостта в Албания се е понижила до най-ниското равнище от 1993 г. Според ИНСТАТ става въпрос за 67%, което означава, че на 100 жени в детеродна възраст се падат едва 121 деца.

Париж прекрати субсидиите за ислямска гимназия
Френското правосъдие потвърди решението на властите да прекратят субсидиите за основната ислямска гимназия в страната. Това ще стане от началото на следващата учебна година. В училището, което е едно от най-добрите, се преподава "против ценностите на Републиката".

Италиански сектант уби семейството си
54-годишен италианец уби 41-годишната си съпруга и двамата си непълнолетни синове (на 5 и 16 години) в семейната къща в селище близо до град Палермо в Сицилия. Разследват се евентуални връзки с религиозна секта. 17-годишната му дъщеря е оцеляла, но е в шок.

Жертва при стрелба в метрото на Ню Йорк
Неизвестен мъж открил стрелба в нюйоркското метро. Един човек е убит, а други петима са ранени. Няма информация за състоянието им. Все още няма арестувани.

Русия обяви за издирване премиерката на Естония
Кремъл обяви за издирване естонската премиерка Кая Калас, държавния секретар на страната Таймар Петеркоп и литовския министър на културата.Те са обвинени, че "предприемат враждебни действия спрямо Русия и историческата памет".

Тайланд забрани употребата на марихуана за развлечение
Две години след като легализира канабиса, Тайланд се готви да наложи забрана на употребата му "за развлечение" и да разбие свободния пазар на наркотици. Макар туризмът да бележи ръст и да са открити хиляди магазини, недостатъчната регулация е причина наркотикът да е достъпен за деца и да е причина за ръст на престъпността.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ