14 Юли 2024неделя20:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Една папка обещания получи ПФ след ултиматума

Цветанов не смята, че ГЕРБ трябва да се притеснява от условията на Патриотичния фронт

/ брой: 131

автор:Милена Николова

visibility 872

Една папка с предизборните обещания на ГЕРБ в рамките на управленската програма и списък какво от обещаното вече се е случило получиха от Патриотичния фронт. Това стана по време на срещата в парламента между лидерите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Нещата вървят, беше единственият коментар на двамата лидери на ПФ, след като визитата им приключи. ДУМА припомня, че преди няколко седмици от Патриотичния фронт оформиха своето недоволство от управлението в рамките на 7 стратегически искания към ГЕРБ, за да останат в рамката на подкрепящата ГЕРБ коалиция. Според първоначалната заявка на лидера Валери Симеонов списъкът трябваше да бъде изпълнен до 1 юли, но Цветанов разсрочи до 9 юли. Според патриотите, за да останат в коалицията, ГЕРБ трябваше да инициира въвеждане на активната регистрация в Изборния кодекс, освен това да се вземат мерки за незаконните ромски постройки в Гърмен, да не се повишава цената на тока, а оградата по българо-турската граница да бъде довършена по дължина. 
След вчерашната среща стана ясно, че от ГЕРБ не приемат исканията и заплахите на Патриотичния фронт за оттегляне на подкрепата им за правителството като ултиматум.
"Защо казвате, че това е поставен ултиматум? Аз никога не съм възприемал тези въпроси като ултиматум", каза в отговор на журналистически въпроси Цветан Цветанов след среща със съпредседателите на ПФ. „Патриотичният фронт прие нашите отговори. Ще има обаче и още срещи с тях, както и с някои министри", обясни бъдещите процедури Цветанов и призна, че е много доволен от „патриотите". Според него диалогът с тях е конструктивен и градивен. „Полагаме максимални усилия част от исканията им да бъдат изпълнени до 1 юли. Но има и законови ограничения, които не позволяват за такива кратки срокове да бъдат изпълнени други искания", обясни Цветанов.
„Няма неизпълними искания на Патриотичния фронт", допълни той, но не навлезе в детайли, като поясни, че темата за сваляне на доверието на формираното парламентарно мнозинство не била дискутирана. Цветанов подчерта, че в неговата партия са спокойни и не обмислят никакъв резервен план, ако ПФ оттегли подкрепата си от кабинета.
Малко по-късно на брифинг в НС от Патриотичния фронт отново набелязаха датата 1 юли като ден, в който ще обявят доволни ли са от обещанията на ГЕРБ.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ