17 Октомври 2024четвъртък07:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Свободата и саламът

/ брой: 153

автор:Мария Нинова

visibility 1198

Да бъдеш студент в днешно време се оказва не толкова трудна задача. Университети - колкото искаш, специалности - каквито искаш... Но една от най-желаните специалности през годините си остава "журналистиката".
Да бъдеш журналист е призвание. За да бъдеш журналист, преди всичко трябва да си справедлив, да слагаш истината над всичко, дори над себе си. Да умееш да посочваш грешките, да не си безразличен. Журналистът е различно племе, което не знае що е страх. Който не го може, не е журналист.
Всяка година темите на изпитите по журналистика стават едни от най-обсъжданите. Кандидат-студентите в УНСС имаха право да избират между две теми - "Право на избор" и "Защо ми е свобода, щом съм беден и гладен? Свободата не може да ме нахрани - предпочитам да съм сит". Интересно.
За правото на избор в демократичната държава  може да се напише много. Но като кандидатствала тази специалност бих избрала втората тема. Причината е във въпроса. С него се опитват да ни провокират - по-важен ли е саламът от свободата? Че по-добре ли е да си роб в собствената си държава, но нахранен, отколкото да се бориш за свободата си и да си гладен? Бъдещите журналисти трябва да решат. Трябва да дадат собствения си пример за чувството за свобода. Различно от сит стомах и пълни с пари джобове. Професията се опорочи именно от хора, които искат чрез нея да напълнят портфейлите си. Време е младите да покажат, че свободата няма нищо общо с парата.
Хората, които са се борили за правда и независимост, са били гладни, но остават безсмъртни. Христо Ботев е казал: "Няма власт над оная глава, която е готова, да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество".
Свободата може да те нахрани...
 

Еврото ни трябва, колкото тумор в мозъка

автор:Дума

visibility 805

/ брой: 197

Световният дълг е на път да надхвърли 100 трлн. долара

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 197

БДЖ планира повече връзки между Северна и Южна България

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 197

ЕК с нови правила за мигрантите

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 197

Ескалира напрежението между Сеул и Пхенян

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 197

Дипломатическа война между Индия и Канада

автор:Дума

visibility 799

/ брой: 197

Накратко

автор:Дума

visibility 994

/ брой: 197

Да се ядосаме!

автор:Юлия Кулинска

visibility 833

/ брой: 197

Знаем проблемите, имаме експертите и решенията

автор:Дума

visibility 743

/ брой: 197

Аз съм десницата на левицата!

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 197

Опит пореден

автор:Евгени Гаврилов

visibility 835

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ