14 Юли 2024неделя08:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руската ракета „Буревестник“ е с ядрен двигател

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 606

Най-новата ракета с ядрен двигател на Русия може да остане в режим на готовност в земната орбита в продължение на седмица, пише германската медия Redaktions Netzwerk Deutschland за последния тест на „Буревестник“.
Руският президент обяви, че е извършен успешен опит с тази ракета. Потвърждението идва дни, след като „Ню Йорк таймс“, въз основа на сателитни изображения, предположи, че Русия може да се подготвя или вече е провела тест с междуконтинентална крилата ракета, задвижвана от ядрен реактор.
В миналото ракетата „Буревестник“, наричана на Запад SSC-X-9 Skyfall, се сблъскваше с провали и инциденти със загинали след неуспешни тестове. Сателитни изображения, заснети на 20 септември, разкриват оборудване на стартовата площадка, близо до база в отдалечен арктически регион на Русия. Оборудването включва камион с ремарке, което изглежда пропорционално по размер на въпросната ракета.
На 31 август т.г. руските власти издадоха предупреждение към пилотите да избягват временно опасна зона над част над Баренцово море, разположена на няколко километра от ракетната площадка „Панково“. Подобно предупреждение бе направено и преди ракетния тест на „Буревестник“ през 2019 г.
„Буревестник“ е част от комплекса стратегически оръжия, включващи балистичната ракета „Кинжал“, хиперзвуковия „Авангард“ и ядреното торпедо „Посейдон“. Всички те бяха разкрити от Владимир Путин в негова реч през 2018 г., в която той изтъкна потенциала им да „надхитрят“ западните отбранителни системи.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ