12 Август 2024понеделник02:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Третото издание на Празника на торта Гараш в Русе

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 119

Третото поредно издание на Празника на торта Гараш ще се открие на 14 септември в Русе. Събитието се организира от общината, ОП "Русе арт“ и звено „Туризъм“. В подготовката му активно участват представители на фирмени и местни културни институти. Празникът отново ще предложи на русенци и гостите на града кулинарни изкушения, изненади и забавления за малки и големи.
Богатата програма ще включи интересни кулинарни състезания като готварска демонстрация на шеф Ради Стамболов с Гараш трюфели, детска анимация от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, детско състезание от „Фитнес шеф“ и кулинарна детска работилница „Вкусно и полезно“ с Деница Филева, която ще зарадва най-малките с игри, забавления и много награди.
В рамките на фестивала ще се проведат два кулинарни любителски конкурса за най-добрата торта Гараш. В първия участниците ще представят своя прочит на известния шоколадов десерт по оригиналната рецепта за неговото приготвяне. Във втория конкурс кулинарите ще трябва да развихрят своето въображение и да предложат по-нетрадиционна торта Гараш. Водещ на кулинарните надпревари ще бъде популярния актьор Владимир Зомбори, известен с множество роли в театъра, киното, телевизията и дублажа. Вечерта ще завърши с концерт на площад „Свобода“ с концерт на легендата на българската поп музика Васил Найденов, който ще изпее някои от своите най-големи хитове.
Повече от 20 производители на сладкарски изделия и сладкарници са заявили желание да участват и да разположат щандове на централния площад. Ще бъдат представени техните уникални и вкусни интерпретации на тортата Гараш, както и много други вкусни изненади за любителите на сладките изкушения.

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 1492

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 1912

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 1261

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 2194

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 1446

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 1633

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 9536

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 3999

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 1527

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 1827

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 1638

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ