17 Октомври 2024четвъртък01:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щастието на истинската храна, събрано в една кутия

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 1799

Първият том от поредицата кулинарни колекции за модерния градски човек "Изкуството на истинската храна" ще бъде представен на матине на 10 октомври от 11 ч., научи ДУМА от Серхио Давила. Всеки, който случайно или не се озове на бул. "Янко Сакъзов" 42 (магазин CASAVINO Заимов) в неделната сутрин, може да се присъедини към специалното представяне. Специалната колекция кулинарни картички са предназначени за всички, които живеят съзнателен, здравословен и активен начин на живот. Този том се предлага и с лимитирана серия колекционерска дървена кутия, която ще събира всички следващи томове от поредицата.
Кулинарните решения в сборника са лесни, бързи, вкусни, създадени с реални естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Картичките са подходящи за закачане с магнит върху хладилника, подканят към непосредствен контакт, като контрапункт на забравяните върху лавиците тежки кулинарни книги. От колекционерското издание ще научите как една купичка супа може да държи човек сит с часове, как продукт с въглехидрати трябва да съдържа и фибри, и още как съвременният градски човек може да се храни здравословно в градската джунгла. Рецептите в "Изкуството на истинската храна" са съпроводени с хранителна информация за съдържанието на калории и макроелементи, защото всеки има различни хранителни нужди и дават идеи как да добавим допълнителна енергия към всяка порция.
Авторки на "Изкуството на истинската храна" са Галина Толкингтън и Диана Шингарова. Галина - авторка на рецептите, е консултант по здравословно хранене и фитнес експерт. Диана е художничка, стилистка, дизайнерка - авторка на фотосесиите и цялостната графична концепция на изданието.
 

Еврото ни трябва, колкото тумор в мозъка

автор:Дума

visibility 805

/ брой: 197

Световният дълг е на път да надхвърли 100 трлн. долара

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 197

БДЖ планира повече връзки между Северна и Южна България

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 197

ЕК с нови правила за мигрантите

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 197

Ескалира напрежението между Сеул и Пхенян

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 197

Дипломатическа война между Индия и Канада

автор:Дума

visibility 799

/ брой: 197

Накратко

автор:Дума

visibility 994

/ брой: 197

Да се ядосаме!

автор:Юлия Кулинска

visibility 833

/ брой: 197

Знаем проблемите, имаме експертите и решенията

автор:Дума

visibility 743

/ брой: 197

Аз съм десницата на левицата!

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 197

Опит пореден

автор:Евгени Гаврилов

visibility 835

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ