14 Юли 2024неделя20:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

За родовата памет и историята

/ брой: 12

visibility 2005

Емил Йотовски

"Аз съм българче" да бъде изхвърлено от читанките на децата ни, защото пречело на интеграцията? Моля?
Да забравим, че сме българи, за да не пречим на света тогава?
Ама що не вземат децата ни да учат арабски, турски, украински, че да не се чувстват гостите неудобно? Или пък да вземем да умрем всички, че да има и къде да живеят пришълците?
Паметници - съборени, родова памет - изтрита, възрастни роднини - измрели, учебници и книги - променени. История - какво означаваше тази дума? Случват се някакви абсурди, които нямам идея защо се търпят.
Ясно е, че корпоративното управление няма нужда от личности, а от биомаса, която да издържа техните семейства, но наистина ли всички са запленени от мисълта да са полово и родово неутрален планктон?
Цитат от текст на маргиналката Светла Енчева:
"За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.
Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат ДАз съм българчеУ, без на образователната система да ? хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им."
В същото време ако си роден в щатите, ако ще и да си ескимос - ти вече си американски гражданин. Който след време ако остане да живее там ще си кичи къщата с тяхното знаме и ще познава историята им по-добре от своята. Интеграция или обратна осмоза?"

Фейсбук

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ