17 Февруари 2025понеделник09:32 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Екран

Фестивал

"Кино гурме" - 8 години и 34 филма

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 2621

Кино с предизвикателни пътешествия и "опияняващи" истории - това са най-важните компоненти в традицията, създадена през годините в партньорството между "София филм фест" и "Домейн Бойар". Заглавията се подбират внимателно, вината - с усет и майсторство, а подходящото съчетание между тях ражда страхотното кинопреживяване "Кино гурме", добре познато на публиката в София. 

Осем години и 34 филма по-късно организаторите поднасят новите винени и кулинарни предизвикателства на 2019 г. За да допълнят уникалната колекция с филми, в програмата на 23-тия СФФ са включени три нови продукции. Първата е "Кралят на бюрека" на Орит Ориф Ронел, която представи лично на публиката своята документална творба. Филмът разказва за възхода и падението на Алколомбри - българско семейство пекари, които заминават за Израел малко след основаването на държавата и създават прочутата си пекарна за бюреци.

"Най-добрият сомелиер на света" е новата документална творба на Николас Карерас, която публиката ще може да види на 20 март в Дома на киното от 20.30 ч. и на 27 март в Културен център "Г8" от 20.15. Този документален филм улавя човешкото преживяване по време на надпреварата между най-добрите сомелиери в света, които в рамките на 3 дни трябва да демонстрират резултатите от труда си през целия им живот - престижното световно състезание за сомелиери се провежда на всеки три години и излъчва най-добрия в света.

"Хаен: Върджин & Екстра" е документален филм на посветения в кулинарното майсторство Хосе Луис Лопес Линарес. Може да бъде видян на 26 март в Дома на киното от 18.30 ч. и на 28 март в Културен център "Г8" от 18.15. Разказът е за началото на нашия век, когато в провинция Хаен избухва революция - оказва се, че от най-емблематичния им сорт маслини Пикуал, който исторически винаги е бил подценяван, може да се произвежда най-добрият зехтин екстра върджин в света. Филмът запознава зрителите и със скритата красота на една от най-малко познатите провинции на Испания.

Твърдението, че България подарява вода на Гърция, е спекулация

автор:Дума

visibility 12811

/ брой: 30

Тол управлението с ново ръководство

автор:Дума

visibility 12745

/ брой: 30

Разговорите за мир вече започнаха

автор:Дума

visibility 12270

/ брой: 30

МВнР осъди думите на Християн Мицкоски

автор:Дума

visibility 12974

/ брой: 30

Политическата криза в Австрия се задълбочи

автор:Дума

visibility 12904

/ брой: 30

Накратко

автор:Дума

visibility 12828

/ брой: 30

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 13135

/ брой: 30

Ще спечелим с председател като Вас

автор:Дума

visibility 13004

/ брой: 30

Вярвам, че мога да върна енергията, морала и доверието в БСП

автор:Дума

visibility 12047

/ брой: 30

Време е да върнем социалистическото в БСП

автор:Александър Симов

visibility 11076

/ брой: 30

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ