25 Януари 2025събота22:02 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Екран

Фестивал

"Кино гурме" - 8 години и 34 филма

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 2610

Кино с предизвикателни пътешествия и "опияняващи" истории - това са най-важните компоненти в традицията, създадена през годините в партньорството между "София филм фест" и "Домейн Бойар". Заглавията се подбират внимателно, вината - с усет и майсторство, а подходящото съчетание между тях ражда страхотното кинопреживяване "Кино гурме", добре познато на публиката в София. 

Осем години и 34 филма по-късно организаторите поднасят новите винени и кулинарни предизвикателства на 2019 г. За да допълнят уникалната колекция с филми, в програмата на 23-тия СФФ са включени три нови продукции. Първата е "Кралят на бюрека" на Орит Ориф Ронел, която представи лично на публиката своята документална творба. Филмът разказва за възхода и падението на Алколомбри - българско семейство пекари, които заминават за Израел малко след основаването на държавата и създават прочутата си пекарна за бюреци.

"Най-добрият сомелиер на света" е новата документална творба на Николас Карерас, която публиката ще може да види на 20 март в Дома на киното от 20.30 ч. и на 27 март в Културен център "Г8" от 20.15. Този документален филм улавя човешкото преживяване по време на надпреварата между най-добрите сомелиери в света, които в рамките на 3 дни трябва да демонстрират резултатите от труда си през целия им живот - престижното световно състезание за сомелиери се провежда на всеки три години и излъчва най-добрия в света.

"Хаен: Върджин & Екстра" е документален филм на посветения в кулинарното майсторство Хосе Луис Лопес Линарес. Може да бъде видян на 26 март в Дома на киното от 18.30 ч. и на 28 март в Културен център "Г8" от 18.15. Разказът е за началото на нашия век, когато в провинция Хаен избухва революция - оказва се, че от най-емблематичния им сорт маслини Пикуал, който исторически винаги е бил подценяван, може да се произвежда най-добрият зехтин екстра върджин в света. Филмът запознава зрителите и със скритата красота на една от най-малко познатите провинции на Испания.

Кабинетът отваря фискалния резерв

автор:Дума

visibility 4864

/ брой: 15

Скандал заради церемонията на Тръмп

автор:Дума

visibility 5036

/ брой: 15

В София посрещнаха Китайската нова година

автор:Таня Глухчева

visibility 4875

/ брой: 15

САЩ затвориха границата с Мексико

автор:Дума

visibility 4404

/ брой: 15

И Фицо заговори за преврат на опозицията

автор:Дума

visibility 4466

/ брой: 15

Кой ще плаща сметката

автор:Евгени Гаврилов

visibility 5030

/ брой: 15

Во кратце и со кротце

visibility 4908

/ брой: 15

По братски

автор:Таня Глухчева

visibility 4913

/ брой: 15

Ще изпълним със смисъл фразата „социална държава”

автор:Дума

visibility 4608

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ