02 Април 2025сряда02:25 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Снимка Евгени Димитров

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" представят новия си албум

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 6270

Втория си албум "Шипков мармалад" ще представят Михаил Йосифов и "Новините в джаза" на 30 март от 20,30 ч. в "София лайв клуб". В него са включени единадесет авторски композиции, девет вокални и три инструментални, родени от таланта, идеите и разнообразните интереси на младите музиканти от формацията. Музиканти, които, освен че стават все по-добри като изпълнители, все по-смело слагат и обувките на композитори и аранжори.
"Процесът по създаването на новия албум премина по мед и мармалад. Мармалад, който забъркахме в село Шипково, където с Мишо Йосифов и "Новините в джаза" прекарахме цяла седмица в създаването на нова музика и нови спомени. Записите по албума също бяха съвсем в стилистиката на създаването му, а именно - с много смях, добро настроение и спокойствие в студиото на Константин Кацарски", разказва Велека Цанкова, един от красивите гласове на групата и авторка на някои от песните в новия албум.
Лъчезар Кацарски, мощният мъжки вокал на формацията, допълва: "За мен албумът "Шипков мармалад" е съвкупност от хубави хора, красиво място и приятно прекарване. Затова и процесът по създаването му беше лек и ползотворен."
През 2023 г. групата, създадена от талантливия Михаил Йосифов - тромпетист, композитор, аранжор, преподавател, издаде своя дебютен албум "Първа емисия", който представи с турне през пролетта и есента в седем български града, както и на няколко музикални фестивала през лятото.
Година по-късно, през 2024-та, Михаил Йосифов и "Новините в джаза", успоредно с работата по новия албум, имаха поредица от концерти на различни знакови места в София, както и още вълнуващи фестивални участия.
Михаил Йосифов и "Новините в джаза" са: Велека Цанкова - вокал, Лъчезар Кацарски - вокал, Калина Андреева - вокал, бас, Михаил Йосифов - тромпет, Александрос Красидис - саксофон, Николай Костадинов - пиано, Краси Зафиров - китара, Ивайло Манев - барабани. Със специалното участие на Атанас Попов - перкусии.

ТЕЦ "Марица Изток 3" спира работа от днес

автор:Дума

visibility 767

/ брой: 60

"Булгаргаз" е на загуба с 280 млн. лв.

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 60

Пристигна последното руско ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 60

Тръмп бесен на Путин и Зеленски

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 60

Кипър вдига доходи и надбавки дори за средната класа

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 60

Накратко

автор:Дума

visibility 736

/ брой: 60

Политическият картел

автор:Александър Симов

visibility 800

/ брой: 60

България е в капан

автор:Иван Генов

visibility 951

/ брой: 60

Страната на казината

visibility 776

/ брой: 60

На разходка до пощата за пенсията и кило домати

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ