21 Декември 2024събота19:09 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

АгроДУМА

Празник на сланината и греяната ракия

Над 10 000 почитатели на българските традиции посетиха Априлци за осма поредна година

/ брой: 43

автор:Дума

visibility 11245

Празникът на сланината и греяната ракия събра над 10 000 души от цялата страна за осма поредна година на 2 март в Априлци. Събитието се организира от местното читалище "Светлина - 1895 г." със съдействието на общината, родолюбиви жители и спонсори. Идеята на празника е опазването на старите български традиции, като се представят типичните за района печена сланина и греяна ракия на фона на фолклорна музика, народно веселие, хора и хумор.

Атракция на празника е приготвянето в "големия чорбаджийски тиган" на т.нар. Бабина гозба - ястие с 30 кг сланина, 500 яйца и 30 кг праз лук. Посетителите имаха възможност да дегустират не само чудната гозба, но и да се насладят и на други кулинарни специалитети - шишчета с печена сланинка, шарен боб в гърне, нервозни кюфтенца с много зеленчуци и люти чушки, печен бекон.

Любимата на всички балканджии греяна сливова ракия наля топлота във вените, а местните пожелаха на гостите да се радват на крепко здраве през цялата година.

Организаторите бяха подготвили различни конкурси: за домашна ракия - "ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус", надпревара за най-вкусна и крехка сланинка, кулинарна изложба базар за ястия със сланина, конкурс за детска рисунка "Празникът, видян през моите очи". Победителите получиха награди и грамоти, а голямата награда - живо прасенце, зарадва победителя в конкурса за най-крехка сланинка.

Има ли нелегален внос на добитък от съседна страна

автор:Дума

visibility 4410

/ брой: 244

Неизвестна болест покоси 200 овце във ферма в Карнобатско

автор:Дума

visibility 3554

/ брой: 244

65% срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 3701

/ брой: 244

Банките уличени в нелоялни практики при отпускане на кредити

автор:Дума

visibility 8188

/ брой: 243

Путин готов за диалог с Тръмп и Зеленски

автор:Дума

visibility 3960

/ брой: 244

Русия без условия за преговори с Киев

автор:Дума

visibility 3897

/ брой: 244

Белград минава на безплатен транспорт

автор:Дума

visibility 3398

/ брой: 244

Левите в Румъния се оттеглят от преговорите

автор:Дума

visibility 3285

/ брой: 244

Светът през 2024

автор:Дума

visibility 5197

/ брой: 244

Турбулентната политическа 2024 година

автор:Юлия Кулинска

visibility 5315

/ брой: 244

БСП се нуждае от радикална промяна

автор:Юлия Кулинска

visibility 4445

/ брой: 244

2024 - историческата година за БСП

автор:Александър Симов

visibility 3488

/ брой: 244

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ