14 Юли 2024неделя02:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Големите вувузели

/ брой: 190

автор:Георги Георгиев

visibility 2602

Преди малко повече от месец Румен Овчаров призова "Голямата вувузела" да млъкне по въпроса за газовите договори с Русия. Овчаров не уточни кой точно е Голямата вувузела, но пък ни насочи, като коментира, че това е "човекът, който говори най-много". Всъщност по въпроса за газа много повече са пригласянията на вестници и министри, отколкото самите изявления на "човекът, който говори най-много".
Колко струва само едно заглавие: "Бойко сваля $200 от газа". А изявленията след срещата с "Газпром" в Евксиноград, че от октомври цената на газа ще падне с 15%? А прогнозата на министър Трайчо Трайков, че добивът на синьо гориво от находището край Галата ще намали цената допълнително с 10 на сто? Свят да ти се завие. И така до онзи ден, когато "Булгаргаз" поиска 3% увеличение на цената за същия този октомври, и до вчера, когато председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев коментира, че и да има намаление, то ще бъде в рамките на 5 на сто. Добре де, то че ни правите на маймуни, е повече от ясно, но все пак - къде отидоха обявените от властта отстъпки на "Газпром", къде се дяна намалението от вътрешен добив? Кьорфишеци ли бяха тези изявления? Или просто управляващите по навик надуха големите вувузели.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ