01 Април 2025вторник02:13 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Снимка БТА

Провал за Алберт Попов в Шладминг

Българинът за втори път не завършва слалом за Световната купа

/ брой: 20

автор:Дума

visibility 10519

Алберт Попов се провали в старта от Световната купа по ски в Шладминг. Най-добрият ни алпиец не успя да завърши слалома на осветление. Софиянецът допусна грешка във втория манш.
Българинът даде 13-о време в първото спускане и започна второто в отлично темпо. Малко след първата контрола, на която времето му бе чудесно, допусна грешка в подхода към една вертикална комбинация и изпусна врата. Това сложи край на неговото състезание.
За Алберт това е второ отпадане в девет слалома от началото на сезона. Предишното дойде във Вал д'Изер в средата на декември, отново във втория манш, а в останалите седем старта той се класираше в топ 20.
В тази серия влиза и неговата историческа първа победа в старт от Световната купа, дошла в предишния вечерен слалом в Мадона ди Кампильо в началото на годината. Това бе първи български триумф на такава сцена от 45 години.
Победата сега с общо време 1:48:05 мин. грабна Тимон Хаугер, за когото това е втори успех през сезона след слалома в Алта Бадия малко преди Коледа. Норвежецът бе втори след първия манш, след което даде шесто време във втория, което му беше достатъчно, за да спечели.
Втори и трети пред 25 000 души завършиха представителите на домакините от Австрия - Мануел Фелер на 0,20 сек. и Фабио Гщрайн на 0,67 сек.
В класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината лидер с 467 т. е завършилият осми в Австрия Хенрик Кристоферсен. Той има аванс от три пункта пред олимпийския шампион Клеман Ноел. Трети с пасив от 52 т. е Лоик Меяр. Попов заема 13-о място. В генералното класиране начело с 1066 т. и комфортен аванс от 320 т. пред Кристоферсен е Марко Одермат. Трети на 429 т. зад лидера се движи Меяр, а Алберт е 29-и с пасив от 855 т.

Пускат автомати за обмяна на валута

автор:Дума

visibility 1378

/ брой: 59

Българите предпочитат да инвестират в акции

автор:Дума

visibility 1362

/ брой: 59

Природният газ поевтинява с над 14% през април

автор:Дума

visibility 1075

/ брой: 59

Младите купувачи търсят малки жилища с осигурено паркомясто

автор:Дума

visibility 1283

/ брой: 59

Европа остава проект на мира

автор:Дума

visibility 1344

/ брой: 59

Митинг в Кочани обвини властта в гол популизъм

автор:Дума

visibility 1247

/ брой: 59

Щокер не иска Австрия да симпатизира на Тръмп

автор:Дума

visibility 1342

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 1330

/ брой: 59

Забравените

автор:Аида Паникян

visibility 1314

/ брой: 59

Докато сте оглупели от страх

visibility 1295

/ брой: 59

Евроизродяване

автор:Юри Михалков

visibility 1327

/ брой: 59

Европа - хищница

автор:Боян Бойчев

visibility 1355

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ