29 Септември 2024неделя01:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Иванов: Интересът на българските граждани трябва да е водещ във външната ни политика

Целта на всяка партия, коалиция и обединение, което се явява на изборите е да ги спечели

автор:Дума

visibility 465

„България трябва да има своята независима външна политика. Интересът на българските граждани трябва да бъде водещ“. Това заяви водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Русе Иван Иванов.

По повод на приоритетите във външната политика на страната ни, записани в програмата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, Иванов посочи политически и дипломатически усилия за постигане на траен и справедлив мир. По думите му от гледна точка на българските граждани това означава: траен мир – липсата на война, а справедлив  мир – когато българският земеделски производител не си купува скъпи торове и препарати, а българският пенсионер не си брои стотинките в магазина заради стока, която е поскъпнала в резултат от войната в Украйна. „Войната нанесе много щети на българската икономика. За това трябва да гледаме първо от нашата гледна точка, защото страдат и нашите граждани“, категоричен бе той.  

Иванов сподели, че по време на разговорите си с хора в страната, те са споделили желанието си България да не взима участие във войната в Украйна.  „Спорът не е дали да сме русофили или русофоби. Българите трябва да се чувстват първа ръка европейски граждани. Всичко, което правим в момента, не ни носи никакъв бонус от нашите европейски партньори. Затварят българската индустрия, в същото време не ни пускат в Шенген, а искат да сме на първа линия на фронта. Това европейска политика ли е?“, попита водачът на левицата в Русе.

Попитан за Република Северна Македония, Иванов заяви, че тя трябва да изпълнява своите ангажименти както към България, така и към Европейската комисия и допълни: „Действията от страна на съседката ни са крайно недопустими. Това не е верния път към съюза. Езикът който се използва към България е показателен за това, как биха се държали като страна - член.  Докато продължава това отношение към България като държава, като пълноправен член на ЕС, трудно би била дадена зелена светлина на присъединяването им“.

По повод на състоянието на МВР Иванов коментира, че там структурата е като обърната пирамида – много ръководен състав и малко изпълнители. „Когато има нормален процес на подбор на кадрите и издигането им в системата, няма да има възможност политиците да оказват влияние. Според него всичко записано в закона за МВР в момента дава възможност на този, който ръководи министерството да провежда вътрешни политики, да настанява свои хора. Той заяви, че записаното в платформата на БСП отразява желанията на работещите в системата. Иванов припомни, че благодарение на законодателни промени внесени от левицата служителите на МВР от 01.01.2025г. ще получават достойно заплащане, каквото заслужават, но има оше много какво да се направи. „Министертсвото трябва да изпълнява своите отговорности към българското общество, а не политически поръчки“, категоричен бе той.

На въпрос за въоръжението на Българската армия, Иванов отговори, че в сложния свят в който живеем и трите вида войски трябва да се модернизират едновременно, със съвременно и достъпно снаражение, според възможностите на България.    

По повод на последното заседание на НС Иванов коментира, че в последния момент е внесено предложение, с което да бъдат оставени десетки хиляди семейства на улицата, да се разформирова БЕХ и да бъде декапитализиран, за да може да фалира или да бъде приватизиран, което не е нормална политика.

„За да бъдем истински българи, достойни членове на ЕС, трябва да има силна левица и силна социална политика, за да стане страната ни каквато трябва. Начинът за постигане на това е програмата на БСП с номер 28 в бюлетината“, заключи още Иванов.

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 1875

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 2232

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 1912

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 2009

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 2004

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 2506

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 2231

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 7368

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 5637

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 2924

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 3266

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 2121

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ