10 Август 2024събота02:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП иска избори в края на октомври

Този парламент е изчерпан - не може да взима важни решения за шефа на КПКОНПИ, заяви Борислав Гуцанов

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 605

20 или 27 октомври са една разумна дата за изборите, тъй като има необходимост от подготовка на всяка една политическа партия, още повече, че сме в средата на един ваканционен период. Това коментира председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов пред журналисти в Народното събрание вчера.
"Считаме че хората и без това за седми път трябва да отидат за три години на още едни парламентарни избори. И без това избирателната активност е достатъчно ниска. Поне това да бъде осигурено като една възможност", допълни той.
На предстоящите консултации за служебен кабинет при Румен Радев социалистите ще видят какви са въпросите към тях на самия президент и тогава ще коментират. След като минат тези консултации, ръководството на БСП ще даде изявление за всичко, което може да бъде казано, информира Гуцанов.
"Решение на президента е кой да бъде премиер. Това е негово виждане и ние ще се съобразим с него. Това, което за нас от БСП е важно, е министър председателят да бъде равноотдалечен от всички партии. За съжаление конституцията която се смени по безумен начин в предишния парламент затваря много от тези опции. Дано да се направи тази възможна опция за равна отдалеченост на служебния премиер от всички партии, защото най-важното за един служебен премиер е той да проведе едни честни и почтени избори".
Гуцанов отказа да дава мнение за възможните кандидати за премиер от "домовата книга". "Не би трябвало аз да давам оценка на когото и да е е от възможните кандидати. Мога да повторя само, че промяната в конституцията доведе до това безумие, на което сме свидетели в момента".
Председателят на ПГ "БСП за България" потвърди, също са били търсени от ПП-ДБ с предложение за махане на шефа на Антикорупционната комисия, но бе категоричен:
"Получихме имейли, което не е най-сериозният подход за подобна смяна. Считаме, че парламентът вече е доста изчерпан за да се стигне до подобна процедура".
Междувременно от публикация на депутата Божидар Божанов във Фейсбук от сряда вечерта, стана ясно, че от ПП-ДБ са потърсили подписи за освобождаване на временно изпълняващия длъжността шеф на Антикорупционната комисия Антон Славчев.

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 1381

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 732

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 377

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 465

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 482

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ