15 Октомври 2024вторник16:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Личен архив

Велина Колева и Игнат Дълбоков станаха част от драматичния състав на Великотърновския театър

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 235

Младите актьори Велина Колева и Игнат Дълбоков са новите попълнения в драматичния състав на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. Двамата са възпитаници на Театралния колеж "Любен Гройс", където завършват "Актьорско майсторство за драматичен театър". Въпреки че са едва в началото на своя творчески път, те вече имат изяви на театралната и филмовата сцена, научи ДУМА от Златина Димитрова.
Велина Колева е от Благоевград и очаква с вълнение своя дебют на великотърновска сцена. Дипломира се през 2021 г. в класа на Малин Кръстев с асистенти Герасим Георгиев-Геро и Весела Бабинова. Тя участва в спектаклите "Езоп" под режисурата на Гълъб Бочуков, "Ирония на съдбата" на режисьорката Надя Асенова, Театрална лаборатория по "Тортила Флет" от Джон Стайнбек с режисьорка Нина Димитрова и др. Има роли в няколко късометражни филма, снима се и в музикални клипове. Последното кинопредизвикателство за нея е участието във филма "Пандора" в Испания. В свободното си време младата актриса пише стихове.
Игнат Дълбоков е от Велико Търново и е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов". Учил е психология в НБУ, а т.г. се дипломира в Театралния колеж "Любен Гройс" в класа на Калин Сърменов с асистенти Явор Борисов и Красимир Куцупаров. Неговият дебют на голямата сцена е в спектакъла "Оскар" от Клод Мание, поставен от режисьора Венцислав Асенов в Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София. През лятото дебютира в състава на МДТ "Константин Кисимов" в образа на Бай Мильо Фотографина от "Не сме от тях" по разказите на Чудомир.
Своя творчески талант Игнат изразява и върху белия лист. Той пише поезия и рисува, а като ученик дори е печелил национални награди за картините си. В свободното си време обича да танцува кизомба и да играе шах.

20% от фирмите ще съкращават персонал

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 196

Продават вносни млечни продукти за български

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 196

Цените на горивата тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 196

"Хизбула" удари военна база на Израел

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 196

Засилва се мигрантският поток към Гърция

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 196

Социалдемократите печелят изборите в Литва

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 196

Задържаха въоръжен мъж край митинг на Тръмп

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 196

Клокочещото безумие

автор:Александър Симов

visibility 98

/ брой: 196

Разграден двор

автор:Мая Йовановска

visibility 92

/ брой: 196

Държавата повече не може да бъде поставяна на пауза

автор:Мая Йовановска

visibility 111

/ брой: 196

Датата - 15.10.2024 г.

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 196

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ