28 Октомври 2024понеделник08:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Избори

Атанас Атанасов:

Ще се боря срещу социалната изолация и неравенствата

Справедливостта не е абстрактна идея – тя трябва да бъде основният принцип, който ръководи политиката в страната, казва водачът на листата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" в 24 МИР в София

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 2116

Атанас Атанасов е роден на 16 февруари 1993 г. в София. Завършва висше образование във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", специалност "Защита на националната сигурност". Занимава се с кредитно консултиране. Член на Националния съвет на БСП. Семеен, преди два месеца стана баща на момиченце на име Никол.


Скъпи приятели,
Като четвърто поколение социалист, за мен е чест и отговорност да се обърна към всички леви хора в България. Лявата идея не е просто политическа идеология за мен и за моето семейство – тя е дълбоко вкоренена в нашата идентичност.
Моят прадядо Владимир Поптомов е бил сред ярките личности в историята на лявото, а също така съм горд наследник на генерал Константин (Дичо) Атанасов, чийто живот също е бил посветен на идеята за социална справедливост и равенство.
От момента, в който станах член на БСП на 18-годишна възраст, моето пътуване в партията премина през всички нива на нейната структура – от основен член в местна партийна организация, през секретар на ОПО, до заемане на длъжности като организационен секретар и зам.-председател на Младежкото обединение. За да познаваш партията и да имаш правото да си представител на левите хора, според мен трябва да изминеш целия йерархичен път. Път, който изминах.
Моят живот в партията, продължаващ вече повече от 13 години, ми предостави възможността да я опозная в дълбочина. Видях как тя функционира от най-ниските стъпала на структурата до най-високите й върхове. Това ми даде ясна представа за предизвикателствата, с които БСП се сблъсква, както и за силните страни на нашата партия. През последните години, като член на Националния съвет и активен участник в кампаниите на БСП, станах свидетел на един труден период. БСП, която винаги е била стожер на социалната справедливост и защитата на интересите на трудещите се, започна да губи своята идентичност. В някои моменти дори залитна към крайни националистически послания, които са в разрез с нашите основни ценности.
С болка трябва да призная, че това не беше нашата партия. Въпреки това имунната система на левите хора в България се задейства и се видя бавен, но сигурен темп на промяна. Процесът на обновление вече започна, а БСП в София показа успешната формула на обединение, която сега се пренася и на национално ниво. За първи път от години левицата се явява на избори в такова единство, което ни дава нови сили и вяра в бъдещето. Това обединение ни даде възможността да водим позитивна, градивна и добронамерена кампания, фокусирана върху реални проблеми и решения, които можем да предложим.
Най-важното днес, в тази кампания, е да накараме хората да излязат и да гласуват. През последните години апатията на избирателите нараства, а това създава спирала на постоянни избори, което пречи на стабилността и на възможността за реални промени. Само чрез активното участие на гражданите можем да преодолеем това статукво и да се стремим към истинско представителство на интересите на хората в Народното събрание.
Застанах начело на листата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" за 24 МИР София с пълното съзнание, че предстои трудна битка. Това няма да бъде лесен път, но тръгвам по него с гордост и решимост. Моето основно желание е да върна справедливостта, която е крайно необходима за достойния живот на всеки гражданин. Справедливостта не е само абстрактна идея – тя трябва да бъде основният принцип, който ръководи социалната и икономическата политика в страната.

Пред нас стои огромна работа. Хиляди наши сънародници живеят под прага на бедността, принудени да се справят с рушаща се инфраструктура и липса на основни социални услуги. Здравеопазването и образованието, които трябва да бъдат достъпни за всички, са се превърнали в труднодостъпни луксове. Корупцията, която пронизва всички нива на управление – от първото гише до министерските кресла, продължава да пречи на развитието на страната.
Ние сме свидетели на разпада на социалната държава. Фрапиращите неравенства, които се задълбочават с всяка изминала година, пречат на това да изградим истинско чувство за общност. Ножицата между бедни и богати се разтваря все повече и това затруднява възможността да говорим за една обединена България. Когато толкова много хора са лишени от достъп до основни права като здравеопазване и образование, не можем да очакваме от тях да чувстват принадлежност към държавата и обществото.
Можем ли да кажем, че всеки български гражданин има равен достъп до качествено здравеопазване и социални услуги? Конституцията гарантира тези права, но реалността е различна. Цели региони в България са оставени без основни услуги, което води до социална изолация и още по-големи неравенства. В образованието ситуацията е също толкова тревожна – училищата се делят на елитни и неелитни, като ресурсите се насочват основно към тези, които вече имат предимство.
Моите основни приоритети като народен представител ще бъдат свързани с реализирането на национална карта „Образование-икономика“, която ще бъде създадена съвместно с държавата, общините и бизнеса. Тази карта ще помогне за по-доброто обвързване на училищната мрежа с регионалните планове за развитие и ще разшири дуалното обучение в средното образование, което е ключово за по-доброто интегриране на младите хора в икономиката.
България има потенциал да привлече повече инвеститори в сектори с висока добавена стойност, като същевременно трябва да се намали административната тежест и да се въведат по-ефективни механизми за събиране на данъци, които да ограничат сивия сектор.
На тези избори имаме историческата възможност да постигнем промяна. Само с по-голямо представителство в парламента можем да изпълним предложените решения и да изградим една по-справедлива България. Вярвам, че ние, "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА", можем да върнем надеждата на хората. Имаме ясни ценности и ще се борим да ги отстояваме.
Завършваме една нелека кампания и искам да я завършим положително, защото въпреки нелеките дни, въпреки условията, в които живеем, ние сме хора, имаме чувства, имаме мечти и трябва да се опитаме с разум и със сърце да намерим най-вярното решение за нашето бъдеще.
Аз поех много сериозни ангажименти. Защото извън строителството на магистрали, на зали, на градинки, на тротоари има нещо, което е най-важно – това са хората! И ако човекът не се чувства спокоен и здрав, всичко друго няма абсолютно никакъв смисъл. Затова ние от "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" ще направим така, че да има по-високи доходи и те да не разклатят стабилността на държавата, както се опитват да ни внушават вече десетилетие, да има по-високи пенсии, да има адекватно здравеопазване, да има повече работа. Само че, за да се случи всичко това, трябва да има работеща икономика. Трябва да има производство, а не само да бъдем консуматори, нашите продукти да са конкурентни на пазара, да се купуват, да се изнасят, да бъдат еталон за качество.
ЗАЕДНО!
ЕДНА ДРУГА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНА!

262 000 специалисти не стигат на безнеса

автор:Дума

visibility 1386

/ брой: 204

Млякото поскъпва с 400% от фермата до магазина

автор:Дума

visibility 1488

/ брой: 204

АПИ обяви търг за ремонт на пътищата за рекордните 2,25 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 1203

/ брой: 204

Русия ратифицира пакта с КНДР

автор:Дума

visibility 1368

/ брой: 204

Турция атакува Сирия и Ирак след атентата

автор:Дума

visibility 1892

/ брой: 204

Над 1/4 от американците се опасяват от война

автор:Дума

visibility 1561

/ брой: 204

Различните избори

автор:Александър Симов

visibility 1784

/ брой: 204

Да върнем заедно държавата на хората

автор:Дума

visibility 1612

/ брой: 204

100 решения за България

автор:Дума

visibility 1440

/ брой: 204

Ще се боря срещу социалната изолация и неравенствата

автор:Дума

visibility 1841

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ