10 Август 2024събота00:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стойнев към министъра на икономиката: Колко частни адвокатски кантори и колко пари взимат те от министерството ви?

автор:Дума

visibility 551

"Опасявам се господин министър, че това изслушване е контрапродуктивно за вас защото нещата които излизат наистина ни учудват абсолютно всички. Преди малко министър Николов каза, че имало няколко дела, които са с изключителна важност за държавата и за тях са използвани адвокатски кантори." 

Това заяви заместник председателят на Народното събрание от БСП Драгомир Стойнев при изслушването на министъра на икономиката и индустрията от парламентарната трибуна. 

"Аз този начин на работа не го възприемам и силно се надявам, господин министър, че става въпрос за няколко кантори, а не за една кантора. Ако е за една кантора, нали сте сигурни, че милиони гласувани от правителството Денков, са предоставени на министерството което е плащало - дано са повече канторите и да е имало състезателен принцип, да се изберат най-добрите кантори за да не се разходват държавни средства", доразви отношението си към проблема Драгомир Стойнев.

Той продължи: "Молбата ми е - преди малко споменахте едни суми - да знаем дали кантората е една или са няколко, колко пъти в тези дела е използвана дирекция "Правна", където преди време работиха страхотни професионалисти, които си вършиха своята работа" Стойнев попита още използва ли се Дирекция "Правна" да върши тази работа или всичко е предоставено на една, две или три кантори.

"За Пловдивския панаир преди малко казахте че държавата е загубила делото, не си е върнала акциите, колко средства са похарчени по това дело. Доколкото разбрах вие сте го обжалвали, но не сте платили на кантората, а вие самият с Дирекция "Правна" сте го обжалвали, което е похвално." 

Накрая Стойнев попита  колко са тези прословути големи дела с кантори, какви са хонорарите, и какви държавни такси са платени именно по тези дела с кантори, които са наемани доста притеснително.

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 1381

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 732

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 377

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 465

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 482

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ