13 Февруари 2025четвъртък13:33 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Неков представя български розов домат и други родни продукти в Брюксел

автор:Дума

visibility 3096

На 6 септември – Деня на Съединението на България, евродепутатът Момчил Неков организира две събития, свързани с кампанията "Да защитим българския вкус" - конференция и представяне на български традиционни продукти. Конференция "Намаляване на ефектите от промените в климата, чрез географските означения и европейските схеми за качество" ще започне от 9:30 часа в сградата на ЕП в Брюксел. На нея участниците ще научат за това как европейските схеми за качество могат да помогнат за запазване на биологичното разнообразие и да допринесат в борбата с глобалното затопляне. Брежанските кестени и уникалната за цяла Европа порода свине от Източния Балкан ще покажат това. Италианският опит със сирене Пармеджиано Реджано също ще бъде представен на конференцията. Български фолклорни ритми ще огласят площад "Люксембург" пред Европейския парламент от 12:30 часа. Фолклорна певческа група към Народно читалище "Л. Каравелов – 1897", с. Куртово Конаре, ще открие празника. На площада ще бъдат представени щандове с български продукти, които имат потенциал да бъдат регистрирани по европейските схеми за качество. Посетителите на ЕП и Брюксел ще могат да опитат Куртовски розов домат, Еленски бут, Странджански чай, Зелено сирене от Черни Вит, Навпавок от Разложко, Реселешки воден лук, а също така и сирене от българската местна порода Калоферска коза. Конференцията и представянето на българските продукти се реализира в сътрудничество с българския клон на международната организация "Слоу Фуд", който е партньор в кампанията на Момчил Неков „"Да защитим българския вкус". По време на събитието интерес за посетителите ще бъде и "Селски мол" – концепция, развита от няколко читалища от област Габрово, както и дегустация на родни вина от Сухиндол.

КЗК призна, че е безсилна пред цените на храните

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Магистрала "Струма" трябва бъде завършена до юни 2031 година

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Такситата с право на 6 курса до Терминал 2 на ден

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

За Европа САЩ вече са партньор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Румънският премиер имал връзки с имотната мафия

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Брюксел разреши хляб с прах от червеи

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 29

Целта е постигната

автор:Евгени Гаврилов

visibility 0

/ брой: 29

Искам да върна смисъла и политиката в БСП

автор:Юлия Кулинска

visibility 1

/ брой: 29

Мога да направя БСП партия на бъдещето

автор:Юлия Иванова

visibility 2

/ брой: 29

"Свобода" на пазара ли?

автор:Боян Дуранкев

visibility 0

/ брой: 29

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ