28 Октомври 2024понеделник11:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цветелина Пенкова от Плевен: Няма да се откажем от АЕЦ „Белене“ и ЕС ни подкрепя

автор:Дума

visibility 1204

В Плевен се проведе среща между представители на регионални и европейски институции, за да се изведат  основни приоритети за икономическото развитие на региона. Сред основните участници бяха Стефан Бурджев, водач на листата на БСП-Обединена левица, Илиян Йончев, втори в листа, Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, заместник-председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика, кмета на Община Никопол – Емил Цеков, кмета на Община Левски – Любка Александрова, представили на местните власти, общественици, видни представители на браншови организации. Ангажиментите, които поеха участниците, подчертаха необходимостта от сериозни инвестиции региона и бъдеще за енергийното развитие в областта.

Според Стефан Бурджев необходимостта от конкретни решения и политики, които да гарантират социална справедливост и икономическа стабилност, е належаща. „За да постигнем реален и устойчив напредък в региона, е необходимо да работим заедно и целенасочено за бъдещето на българското земеделие, възстановяването на качественото образование, лесен достъп до здравеопазване и достойно заплащане за труд.“, заключи Стефан Бурджев.

Основен акцент в дискусиите беше бъдещето на АЕЦ „Белене“, който Пенкова определи като ключов за енергийната сигурност на България и Европа. Тя подчерта, че завършването на проекта не е просто стратегическа необходимост, а и символ на национално достойнство. „Няма да се откажем от АЕЦ „Белене“ и ЕС ни подкрепя в това. Завършването му ще утвърди България като лидер в ядрената енергетика не само на Балканите, но и в Европа“, заяви Пенкова.

Припомняме, че през предходния мандат на Европейския парламент Цветелина Пенкова успя да постигне важни, гарантирайки бъдещето на ядрената енергетика в ЕС и България.

„Вярвам, че АЕЦ „Белене“ трябва да бъде завършен с национална и европейска подкрепа, тъй като той е ключът към стабилност, енергийна независимост и нови икономически възможности“, добави Пенкова. Тя акцентира, че успешното реализиране на проекта ще осигури ниски цени на електроенергията за българските домакинства и индустрия, ще създаде нови работни места и ще стимулира икономическия растеж.

На настроението на гостите на събитието се погрижи световноизвестният Васил Петров.

262 000 специалисти не стигат на безнеса

автор:Дума

visibility 1753

/ брой: 204

Млякото поскъпва с 400% от фермата до магазина

автор:Дума

visibility 1852

/ брой: 204

АПИ обяви търг за ремонт на пътищата за рекордните 2,25 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 1479

/ брой: 204

Русия ратифицира пакта с КНДР

автор:Дума

visibility 1699

/ брой: 204

Турция атакува Сирия и Ирак след атентата

автор:Дума

visibility 2263

/ брой: 204

Над 1/4 от американците се опасяват от война

автор:Дума

visibility 1919

/ брой: 204

Различните избори

автор:Александър Симов

visibility 2172

/ брой: 204

Да върнем заедно държавата на хората

автор:Дума

visibility 1988

/ брой: 204

100 решения за България

автор:Дума

visibility 1846

/ брой: 204

Ще се боря срещу социалната изолация и неравенствата

автор:Дума

visibility 2202

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ