21 Юли 2024неделя01:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

снимка: Би ти ви

Гръцката полиция затегна проверките по пътищата и масово глобява за нарушения

автор:Дума

visibility 1218

Гърците затегнаха проверките по пътищата и масово глобяват за нарушения.

Предупреждават чужденците да не правят опит да подкупят полицай.

Гръцките медии съобщават за много случаи на чужденци, опитали се да подкупят полицаи поради нарушения при шофиране.

Гръцките полицаи носят камери на униформата, глобите се вписват електронно и никой няма да си позволи да наруши закона, коментират пътни полицаи в туристически райони. В този случай се свалят номерата на колата поне за шест месеца.

Внимавайте къде паркирате, предупреждават полицаите. Много строго се наказва, ако си оставите колата до плажа и пречите за преминаване на туристи или на места, преднадначени за коли на хора с увреждания.

При употреба на алкохол или наркотични вещества наказанието е една година лишаване от свобода, ако е създадена опасност за живота на човек.

Денонощно се правят рутинни проверки.

Нощуване в автомобила се третира като диво къмпингуване и глобата е до 3 000 евро. Използването на антирадар струва 2 000 евро.

Проверките се извършват без избирателност както на коли с гръцка регистрация, така и на чуждестранни, казаха пътните полицаи. 

БНР

Нормално?

автор:Мая Йовановска

visibility 1495

/ брой: 136

За добруването на Родината

автор:Дума

visibility 1523

/ брой: 136

11-ата кинообиколка на света започва през август

автор:Дума

visibility 1423

/ брой: 136

Жълтите павета не горят, нали?!

автор:Мартин Карбовски

visibility 1452

/ брой: 136

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ