27 Юни 2024четвъртък16:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров:

Започваме консолидация в лявото пространство

Социалистите няма да останат безучастни в диалога по законодателството и националните приоритети, заяви и.ф. председател на БСП

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 450

В БСП тече процес на консолидация и на помирение в партията, заяви и.ф. председател на партията Атанас Зафиров в тв ефир.
"Ние подаваме на ръка на всички, които през последните години напуснаха партията по една или друга причина. Но това е разговор за миналото. Аз искам да имаме разговор за бъдещето. Другия месец предстои нашият традиционен събор на Бузлуджа, който, вярвам, че ще бъде наистина съборът на помирението, на съединението и на надеждата", допълни Зафиров. Той вече е получил стотици обаждания от структури, където цари сериозен ентусиазъм и енергия, както и надежда, че БСП ще покаже мъдрост и характер. Зафиров изрази надежда Бузлуджа пак да бъде кулминацията на консолидацията и обединеното ляво да бъде  сериозна алтернатива и надежда за нова България.
Атанас Зафиров припомни, че в събота  Националният съвет на БСП е взел категорично решение да не подкрепя кабинет с мандат на ГЕРБ и ДПС. Той допълни, че от първата политическа сила са били заложени предварителни условия, които не се вписват в представата на социалистите за експертен кабинет. „ГЕРБ заявиха претенция за трите най-важни за тази сложна геополитическа обстановка фигури в кабинета - външен министър, министър на отбраната и премиер, което ясно показва намеренията им“, посочи Зафиров. Той подчерта, че социалистите нямат намерение да останат безучастни в диалога по законодателството, по работата на парламента и по националните приоритети, което оставя отворена врата за разговори по политики.
“Освен за правителство, има много други теми, които стоят на дневен ред и които трябва да вълнуват партиите“, обърна внимание Атанас Зафиров.
Той определи думите в публичното пространство за преврати и заговори в БСП като „плод на нездрави амбиции“. “Искам да кажа ясно: нищо извънредно не се случва в БСП. Стартираме заложения по устав цикъл отчети и избори в партията и пряк избор на председател. Говореше се много, че ще се свиква извънреден Конгрес и ще се отменя прекия избор - нищо подобно не се случи“, категоричен бе Атанас Зафиров. Той подчерта, че на заседанието на Националния съвет на БСП не са вземани решения за налагане на наказания и търсене на отговорност. „Вината за нашите катастрофални резултати не може да бъде вменявана само на един човек“, смята и.ф. председател на БСП.

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 322

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ