29 Юли 2024понеделник20:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Готови сме на разговори, дано мъдростта надделее

автор:Дума

visibility 342

"Ще проведем разговори с ИТН при покана от тяхна страна. Приемаме третия мандат като мандат на парламента. Надяваме се той да бъде използван за връщане на диалога между политическите партии и да се стигне до пресечна точка за приоритети за развитието на страната ни". Това заяви пред медиите председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов. 

Гуцанов коментира, че Великото народно събрание не случайно е предвидило първият и вторият мандат да се дават на кандидат за министър-председател, а третият на парламентарна група. “Важно е в момента дали ще надделее тази  мъдрост или партийният  егоцентризъм", каза още социалистът.

Председателят на ПГ на БСП за България бе категоричен, че не е нормално за 3 години да са проведени 6 пъти предсрочни избори. Социалистът изрази надежда да има воля, мъдрост и държавническо мислене, които да доведат до редовен кабинет и нормализиране на отношенията в политическото пространство.

На въпрос за приоритетите на БСП Гуцанов заяви, че сред тях са социалните политики за хората, както и здравеопазването, мира, енергетиката. "Нека да започнат разговорите. Няма да поставяме червени граници. Разбира се, ще съберем и Националния съвет за по-сериозното обсъждане за един бъдещ кабинет", заяви той. По думите му това трябва да е кабинет на националното спасение, експертен и надпартиен. "Да се говори за министри сега не е нормално, в тази тежка ситуация".

Състоянието на "Мини Марица-изток" се влошава

автор:Дума

visibility 856

/ брой: 142

Помощи за бизнеса, ако токът поскъпне над 180 лв/МВтч.

автор:Дума

visibility 792

/ брой: 142

Депутатите искат да влезем в еврозоната от юли догодина

автор:Дума

visibility 778

/ брой: 142

Лозари и винари излизат на протест

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 142

Киев проси ток от Словакия, на която спря руски нефт

автор:Дума

visibility 817

/ брой: 142

Ултралеви виновни за жп саботажа във Франция?

автор:Дума

visibility 789

/ брой: 142

Китай с литературен кът в Националната библиотека

автор:Таня Глухчева

visibility 748

/ брой: 142

Накратко

автор:Дума

visibility 692

/ брой: 142

Обръщение към българския народ*

visibility 793

/ брой: 142

Жалко за олимпизма

автор:Боян Бойчев

visibility 752

/ брой: 142

Горе главата – заедно няма кой да ни спре!

visibility 748

/ брой: 142

Българският сателитен синдром и Украйна

автор:Искра Баева

visibility 793

/ брой: 142

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ