17 Октомври 2024четвъртък13:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ароматизирана с вино сол предизвиква сетивата

/ брой: 277

автор:Силвия Шопова

visibility 1872

Сол, ароматизирана с вино, изкушава ценителите на добрата кухня в столичен ресторант. Екзотичната на вид подправка с цвят на презряло грозде събужда любопитството на гурме ценителите. А носталгията по отминалото лято е послужила за вдъхновение на новото меню и винената листа на изискания "Shades of Red" на Гранд хотел София. Младият сомелиер Слави Райчев уточни, че е посветил 3 месеца за изготвянето й. Той подчерта, че акцентира на българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители, като съотношението им към вносните е 70 към 30 на сто.
За ценителите на кулинарията е подбрана специална селекция говеждо месо от цял свят - американско от породата "Блек Ангъс", австралийско Уагаю - Кобе стил, и аржентинско бонфиле или рибай стек. Те се предлагат на малко места в София, подчерта главният готвач Жоро Иванов. Той представи 3 ястия с дивеч - печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони  от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки. В менюто с подчертано средиземноморски привкус акцент е предлагането на цели риби. Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.
Сетивата ще бъдат предизвикани и с шоколадов или лимонов тарт, чийзкейк и шоколадов мус за десерт. А традиционната отлежала сливова ракия може да бъде нетрадиционен финал на среща в уютна атмосфера със стари приятели.
 

МО недопустимо наруши закона

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 198

Румен Радев поиска основен анализ на трагедията с авиокатастрофата

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Съюзът на съдиите се обяви против избора на Сарафов

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 198

Предлагаме инвестиции, които ще задвижат икономиката

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 138

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 168

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ