17 Март 2025понеделник20:38 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Снимка БТА

Провал за Алберт Попов в Шладминг

Българинът за втори път не завършва слалом за Световната купа

/ брой: 20

автор:Дума

visibility 9318

Алберт Попов се провали в старта от Световната купа по ски в Шладминг. Най-добрият ни алпиец не успя да завърши слалома на осветление. Софиянецът допусна грешка във втория манш.
Българинът даде 13-о време в първото спускане и започна второто в отлично темпо. Малко след първата контрола, на която времето му бе чудесно, допусна грешка в подхода към една вертикална комбинация и изпусна врата. Това сложи край на неговото състезание.
За Алберт това е второ отпадане в девет слалома от началото на сезона. Предишното дойде във Вал д'Изер в средата на декември, отново във втория манш, а в останалите седем старта той се класираше в топ 20.
В тази серия влиза и неговата историческа първа победа в старт от Световната купа, дошла в предишния вечерен слалом в Мадона ди Кампильо в началото на годината. Това бе първи български триумф на такава сцена от 45 години.
Победата сега с общо време 1:48:05 мин. грабна Тимон Хаугер, за когото това е втори успех през сезона след слалома в Алта Бадия малко преди Коледа. Норвежецът бе втори след първия манш, след което даде шесто време във втория, което му беше достатъчно, за да спечели.
Втори и трети пред 25 000 души завършиха представителите на домакините от Австрия - Мануел Фелер на 0,20 сек. и Фабио Гщрайн на 0,67 сек.
В класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината лидер с 467 т. е завършилият осми в Австрия Хенрик Кристоферсен. Той има аванс от три пункта пред олимпийския шампион Клеман Ноел. Трети с пасив от 52 т. е Лоик Меяр. Попов заема 13-о място. В генералното класиране начело с 1066 т. и комфортен аванс от 320 т. пред Кристоферсен е Марко Одермат. Трети на 429 т. зад лидера се движи Меяр, а Алберт е 29-и с пасив от 855 т.

За 10 години хлябът е поскъпнал двойно

автор:Дума

visibility 2144

/ брой: 49

Вдигат два пъти толтаксите - от април и от септември

автор:Дума

visibility 1849

/ брой: 49

БНБ пуска търг за претопяване на 7,7 млн. тона стотинки

автор:Дума

visibility 1611

/ брой: 49

59 загинали при пожар в дискотека в РС Македония

автор:Дума

visibility 1443

/ брой: 49

Мицкоски отлага посещения

автор:Дума

visibility 2534

/ брой: 49

България споделя болката от трагедията

автор:Дума

visibility 2360

/ брой: 49

Евролидери и съседни страни предложиха помощ

автор:Дума

visibility 1954

/ брой: 49

От нас зависи

автор:Юлия Кулинска

visibility 2669

/ брой: 49

България в 10 рунда

автор:Иван Генов

visibility 2834

/ брой: 49

Политкоретният съд

автор:Юри Михалков

visibility 2704

/ брой: 49

За повече солидарност и съпричастност

автор:Искра Баева

visibility 2344

/ брой: 49

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ