19 Ноември 2024вторник18:39 ч.

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 6790

Швейцария изтегля от пазара жълто и бяло царевично брашно с произход от Сърбия заради високото количество от микотоксина фумонизим, съобщи Европейската система за бързо предупреждение и информация за храните.
Разрешеното количество от този микотоксин е 1000 микрограма на килограм (µg/kg). В проба от брашно, взета на 12 март т.г., е установено наличие на микотоксина фумонизим в по-високо от допустимото количество: в бялото брашно е 1388 µg/kg, а в жълтото - 1585 µg/kg, което представлява 38% и 58 на сто повече от разрешените количества. Рискът от употребата на този продукт е оценен като „потенциално сериозен“ и продуктът е изтеглен от магазините.
Най-често микотоксините се срещат върху царевица и царевични продукти, ечемик, пшеница и овес.

Властта би отбой за повишаване на социалните осигуровки

автор:Дума

visibility 729

/ брой: 221

До месец тръгва новият онлайн кадастър

автор:Дума

visibility 716

/ брой: 221

Агенцията по храните започва проверки преди Никулден

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 221

Байдън подготвя Трета световна война

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 221

Байдън подготвя Трета световна война

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 221

Хиляди протестираха срещу Роберт Фицо

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 221

Сблъсъци в Нидерландия заради коледна традиция

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 221

Абсолютна липса на сърце

автор:Александър Симов

visibility 703

/ брой: 221

Злокобният Байдън

автор:Юри Михалков

visibility 658

/ брой: 221

Неадекватни решения и хаос заплашват енергетиката ни

visibility 652

/ брой: 221

Мъчи ни безводие, а има забавени проекти

visibility 685

/ брой: 221

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ