01 Септември 2024неделя22:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта

Пътят на обединение, по който сме тръгнали е абсолютно неотменим и ще стигнем до край

автор:Дума

visibility 570

"Пред Националния съвет потвърдихме графика, по който вървим към консолидация на лявото политическо пространство. Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта от ляво-център". Това заяви на брифинг след заседание на Националния съвет изпълняващият функциите председател на БСП. Той обясни, че продължават и днес разговорите с част от партиите по уточняване на детайлите във връзка със съвместното явяване на изборите.

Като втора точка на пленума Зафиров обясни, че ИБ, в изпълнение на решение на НС, е предложило мерки за партийно въздействие на членове на партията, включително и председателя в оставка Корнелия Нинова, "Националният съвет с категорично мнозинство, включително и прегласуване, потвърди изключването на Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. За да бъде напълно демократично всяко предложение беше гласувано отделно: за изключването на Нинова - 105 гласа "за", 16 - "против"; за Свиленски - 103 "за"; за Ченчев - 104 "за"; за Дончев - 105 "за"", обясни той. По думите му това  много внушително мнозинство опровергава категорично спекулациите за липса на кворум. Най-общо, Зафиров представи мотивите за изключванията като - неизпълнение на решения на Националния съвет; неизпълнение на решения на Изпълнителното бюро; спиране на работата на партията; опит за саботаж; декларации за регистрация на листи.

Зафиров подчерта, че днес Нинова отново не е изпълнила решение на Националния съвет. "Днес пленумът взе решение, с което възложи на Корнелия Нинова да упълномощи изпълняващия функциите председател на БСП да представлява партията пред трети лица и да оттегли пълномощните на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Тя категорично отказа да го подпише", комнетира социалистът. Според него това неизпълнение на още едно решение на Националния съвет е било още един мотив за налагане на тази най-тежката мярка - изключване. Той подчерта, че декларациите, които чуваме от нейна страна, че въпреки всичко листите ще бъдат регистрирани от нейните пълномощници са тежка провокация към цялата партията и решенията на ръководните органи на бСП. "Обръщам се към всички български социалисти, да бъдат наясно, че всяко участие в подписки, листи и каквото и да е, от хора изключени от партията, ще се счита за провокация и ще бъде нелегитимно. Зафиров подчерта, че в случай на такива действия ще бъде сигнализирана Прокуратурата и компетентните органи. "Всичко което се случва освен удовлетворение на лични и нездрави амбиции  има една по-голяма цел, осуетяване на консолидацията в ляво, саботаж на лявото обединение и слабо представяне на БСП и коалиционните й партньори на изборите. Днес дадохме ясен сигнал, не само към нашите членове, но и към нашите партньори и цялото българско общество, че пътят по който сме тръгнали е абсолютно неотменим и ще стигнем до край", категоричен бе Атанас Зафиров.

Борислав Гуцанов: Отказът на Нинова да даде пълномощно на Зафиров излиза извън границите на нормалността

"Днес целият Национален съвет гласува и призова Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров и тя пред всички отказа". Това заяви пред медиите председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов. По думите му това абсолютно излиза извън границите на нормалността и не е било в интерес на партията и нейните членове.

Габриел Вълков: Изразяването на мнение не може да става чрез заплахи и чрез агресия към младите

"Изразяването на мнение не може да става чрез заплахи и чрез агресия към младите, които сме на първата линия във всяка една кампания. Тези нападки към нас от страна на Корнелия Нинова са недопустими", заяви за медиите председателят на МО в БСП Габриел Вълков.

"Станахме свидетели на недопустими действия. Пред централата на БСП имаше протест, който нападаше млади социалисти, имаше заплахи, зам.-председателя на МО в БСП и член на Европейския парламент Цветелина Пенкова  бе обиждана и ударена на влизане в сградата; член на МО в БСП бе сниман и заплашван, че ще го намерят и “ще му се случи случка”; момичета от МО в БСП бяха наричани “боклуци”, каза още той и призова за уважение към младите социалисти.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 2080

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 1877

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 2448

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 2129

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 1750

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 8466

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 3870

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 4841

/ брой: 166

Престъпно

visibility 8336

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 1789

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ