22 Август 2024четвъртък14:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Император Александър І живял 39 години след "смъртта" си

Руският цар инсценирал погребението си и се укрил под самоличността на "свети старец"

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 3536

Екип графолози предизвика бум в руските и световните медии със съобщението за графоложко изследване на писмени документи, което потвърждава старото предание, че руският император Александър І не е умрял от тиф в Таганрог през декември 1825 г., а е инсценирал погребението си и се е укрил в Томск под самоличността на "стареца" (монах аскет) Фьодор Кузмич. Това е установила председателката на Руското общество на графолозите Светлана Семьонова след анализ на почерците на царя и на "сибирския старец" Кузмич, който се появил в Томск през 1837 г. (12 години след смъртта на Александър І). На графолозите са били предоставени писма на 47-годишния Александър І и на 82-годишния Кузмич, без да им се казва чии са. Заключението на Семьонова, съобщено преди дни в Томск, е: писмата са написани от един и същи човек.
Отдавна е известно преданието, че руският император, син на Павел и внук на Екатерина Велика; царят, победил Наполеон и присъединил към Русия Финландия и Полша, не е починал внезапно от тиф, а е имитирал погребението си и се е укрил. Известни са свидетелства, че ковчегът с внезапно починалия цар е бил затворен и е възможно в него да е лежал друг човек. Освен това съвременниците са се изумявали от познанията на Кузмич, от това, че знае езици и твърде много подробности за живота на царския двор. Обучавал е деца на писмо и четмо, на история и на Светото писание, не вземал пари, а само храна. Обявен е за светец през 1984 г. А император Александър ІІІ пазел в кабинета си портрет на "сибирския старец" редом с ликовете на своите короновани предци Романови. Предсмъртното писмо на Кузмич пък през 1864 г. е било подписано с инициалите А.П. - инициалите на Александър І.   
Според учените Александър І се е отрекъл от трона заради постоянните терзания на съвестта си - при убийството на баща му Павел той е бил в двореца, но не се намесил и не попречил на покушението. Вторият син на Павел - Константин, живеел във Варшава и не пожелал да заеме руския престол. Накрая император става Николай І - по-малкият от синовете на цар Павел. Според графолозите, почеркът на съпругата на Александър І Елизавета Алексеевна (Луиза Мария Августа Баден) също съвпада напълно с почерка на монахинята Вера Молчалница, починала през 1861 г., която прекарала последните си 22 години, изпълнявайки пълен обект за мълчание.


 

След 20 години почти половината работещи ще са на над 55 години

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 160

България продължава да е в челните места по жертви на трафик

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 160

Нова социална услуга разкриват в Разград

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 160

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 615

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 623

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 739

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ