22 Август 2024четвъртък22:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Черен август по пътищата

Само за месец загиналите в катастрофи са над 140, за по-внимателно шофиране призова шефът на КАТ

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 335

Само за ден загиналите по пътищата в събота са шестима. В ранните часове на вчерашния ден войната на пътя взе още две жертви. За това алармира шефът на КАТ Алекси Стратиев пред БНР. Той цитира и черната статистика, според която само за август загиналите в катастрофи са над 140. Стратиев коментира и че само в събота ранените по пътищата на страната са 33-ма. "Миналата година със 160 човека загинаха по-малко, до този момент тази година са загинали 70 по-малко, надявам се до края на годината тенденцията да е с все по-малко загинали", заяви шефът на КАТ.
Водачите предприемат некоректни маневри, обясни Стратиев. По думите му с действията си доста шофьори застрашават както техния, така и живота на останалите по пътищата. Шефът на КАТ припомни, че в цялата страна вече има поставени камери, чиято цел е да накарат шофьорите да се съобразяват повече с правилата за движение. Стратиев обясни, че полицията не търси начин да наказва, а по-скоро видеонаблюдението е с превантивна цел. "Има над 50 мобилни камери, които работят в автомобилите на контролните органи. Имаме 17 камери, които могат да бъдат поставени на различни места по републиканската пътна мрежа", продължи шефът на КАТ. Той предупреди и водачите на по-стари автомобили да са двойно по-внимателни, тъй като те са по-уязвими по пътищата: "По-старите автомобили са по-уязвими при ПТП, все пак конструкцията им е амортизирана, от тази гледна точка пътуващите в такива автомобили са по-уязвими." "Нека да спират, нека да почиват, нека да не бързат за някъде", посъветва шофьорите Стратиев.


Мъж на 200 грама ракия летя в пропаст

49-годишният Атанас Спиров от Благоевград оцеля по чудо, след като падна в пропаст. Инцидентът станал през нощта на събота срещу неделя в курорта "Бодрост". Мъжът се прибирал с личния си автомобил от вила, където гостувал на приятели и след като пили по 200 грама ракия, той се отправил към своята вила. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112. Мъжът е откаран в болницата в Благоевград, където е настанен в отделението по хирургия с пет счупени ребра.
29-годишен шофьор излетя с колата си от главен път Е-79 край Благоевград. Мъжът се е отървал само със счупена ръка. Най-вероятно той е заспал на волана и автомобилът му излетял от пътя, забивайки се в канавка.
Само за ден в страната са станали 21 тежки катастрофи. От началото на годината са станали 3752 катастрофи с 467 загинали и 4729 ранени. За района на София са станали 48 леки и 2 тежки катастрофи с 2-ма ранени.



 

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 1358

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 1361

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 1346

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 1298

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 1363

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 1363

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 1567

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 1299

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 1443

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 1613

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 1484

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ