10 Октомври 2024четвъртък00:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Велизар Енчев: Хората масово да се вдигнат да гласуват, за да елиминират и потопят купения вот

За справяне с демографската катастрофа в България трябва да се въведе план като плана "Орбан", плана на Унгария

автор:Дума

visibility 445

"Време е да гласувате за БСП , тъй като в най-бедната държава на Европейския съюз е време за лява политика. Видяхме десните досега. Гласувайки за БСП, бъдете сигурни че ще се борим за две велики каузи в момента в България: Първо - ще спрем либерализацията на тока, с която ще плащате в пъти повече. Второ - ще започнем строежа на АЕЦ Белене и няма да продаваме оборудването на Украйна. Гласуването за БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА с бюлетина 28, е гласуване за икономическите и социални интереси на всеки български гражданин!"

С този призив се обърна към българските избиратели водачът на листата на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за Перник Велизар Енчев по време на предизборен дебат в предаването "Референдум" на БНТ. 

По неговите думи обезлюдяването на България може да се замрази на този етап. Но за преодоляването на демографската катастрофа  управляващите, наречени сглобка трябва да бъдат напълно елиминирани от властта.

"Да кажа образно. За справяне с демографската катастрофа в България трябва да се въведе план като плана "Орбан", плана на Унгария - за първо дете 10 хиляди евро, апартамент за младо семейство, без никакви лихви, или държавата да изплаща две трети от този апартамент. Трябва ни нов Виктор Орбан в България. И като премиер, и като управление", даде пример Велизар Енчев. 

Той каза, че позицията на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за експертна формула на правителство в следващия парламент е точно на място. А  българите трябва да гласуват така, че партиите от сглобката да нямат достатъчно депутати за съставяне на кабинет. Нещо повече - да се гласува така, че БСП, ИТН и Възраждане да могат да формират правителство, за да има промяна  и да бъде елиминирана сглобката.  

За личността на самия експертен премиер Енчев обясни, че БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ще бъдат конструктивни и ще предложат решение - какъвто е девизът на лявата кампания. Според него премиерът трябва да бъде икономист, тъй като най-бедната държава в ЕС трябва да има такъв човек за премиер. 

"Два варианта има за мен като имена - професор Димитър Иванов от Лондон, номер едно, абсолютно безпартиен и равноотдалечен. Втори вариант - професор Боян Дуранкев, също абсолютен ерудит в икономиката. При всички случаи имената трябва да се предлагат от опозицията, и в никакъв случай от партиите на сглобката. Мога да си представя какво ще предложат от сглобката, която и да е тя", заяви Енчев. 

Според него ПП-ДБ и другите от сглобката няма и какво да кажат. А от ПП-ДБ са последните от всички партии които да говорят за законотворчество след като сътвориха тези безумни поправки в конституцията, които ни вкарват по същество в конституционна криза.

Велизар Енчев защити и позицията на лявото обединение за прогресивно подоходно облагане и премахване на плоския данък. И предупреди какво чака пенсионерите, ако ГЕРБ управляват:

"Служебното правителство на ГЕРБ, благодарение на конституционните поправки на ППДБ, за което дори и Борисов си посипа главата с пепел уведоми, че планираният ръст на пенсиите ще бъде само три процента, а не както досега - 50 на сто от средния осигурителен доход. Това е защото искат да влизаме следващата година в еврозоната - една измислена кауза, която на този етап по никакъв начин не трябва да се реализира." 

По повод купуването на гласове Енчев попита риторично защо на телевизионния дебат отсъстват трите главни партии, купувачи на гласове - ГЕРБ,  ДПС 1 и ДПС 2. 

"Няма да се налага да ходим на следващи, осми подред избори, ако хората масово се вдигнат да гласуват, за да елиминират и потопят този купен вот, който не е само дело на Феномена Пеевски. Корпоративния вот на България, да кажа за Перник, се държи изцяло от ГЕРБ. Няма никакво влизане на полицията в предприятията и в големите корпорации, където да се види как работодателите силово карат хората да гласуват за определена партия", посочи кандидатът за народен представител от БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. 

Най-голямата външна заплаха според него,  макар че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента са я сложили на второ място, е терористичната дейност на българска територия. 

"По отношение на войната в Близкия Изток България за огромно съжаление сляпо следва американската и израелска политика и то най-вече в Съвета за сигурност на ООН, което е позор за българската дипломация. А основна причина за бежанските вълни е политиката на САЩ и ЕС и спрямо Близкия изток, и спрямо войната в Украйна, която е тотално погрешна и в интерес единствено на военнопромишления комплекс на САЩ", каза в заключение Велизар Енчев.

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 750

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 764

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 846

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 787

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 806

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ