10 Октомври 2024четвъртък21:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

София e най-евтината европейска туристическа дестинация

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 894

Някои ваканционни дестинации в Европа могат да бъдат много скъпи - като Монако, Швейцария и крайбрежието на Амалфи в Южна Италия. Interrail Pass Eurail състави списък с десетте най-достъпни града на Стария континент. На първо място в класацията е София. Според данните в класацията българската столица може да бъде разгледана само за 36,49 евро на ден.
Разположен в подножието на планината Витоша, градът често е пренебрегван от туристите, които вместо това избират да карат ски. Той обаче има какво да предложи, с великолепна архитектура, богата история и някои от най-евтините храни и напитки в Европа, пише Euronews.
Изданието изброява някои от локациите, които могат да бъдат посетени в столицата. Сред тях са: Софийската художествена галерия, която е с вход "свободен" всеки втори и четвърти четвъртък на месеца, Националният исторически музей и Боянската църква.
Известна като „Малкия Париж“ поради разпространението на вдъхновената от Франция архитектура и широките булеварди, румънската столица е известна със своята оживена културна сцена. Букурещ заема и второ място в класацията.
Един ден в Букурещ може да струва около 38,67 евро.
Популярността на Будапеща непрекъснато расте благодарение на своята спа култура и завладяваща история. Въпреки това обаче градът все още е трети сред най-евтините дестинации в Европа със средна дневна цена от 43,48 евро.
Струвайки средно 43,48 евро за бюджетен ден, Краков е само с няколко цента по-скъп от Будапеща, но има какво да предложи. Пълен с история и култура, този полски град е дом на някои от най-добрите паркове – като Парк Краковски, проектиран във виенски стил.
Сред по-малко известните градове на континента е Сараево.  Относително непознатата за туристите столица на Босна и Херцеговина ще ви струва 45,67 евро на ден.
Веднага след това се нарежда Белград със средна дневна цена за обикаляне на града от 46,62 евро. Градът отдава почит навсякъде на Никола Тесла.
Когато видите достатъчно, можете да вземете нощен влак до Загреб - следващото най-евтино място в този списък. И двете столици - на Хърватия и Полша са популярни, но достъпни. 51,41 евро е всичко, което ще ви струва цял ден в Загреб. Полската столица е друга достъпна опция за европейска почивка, като средната дневна цена е 52,30 евро.

Електронните ваучери за храна може да повишат цените

автор:Дума

visibility 789

/ брой: 193

100 млн. лв. ще струва зимното поддържане на пътищата

автор:Дума

visibility 752

/ брой: 193

София e най-евтината европейска туристическа дестинация

автор:Дума

visibility 772

/ брой: 193

Орбан: България в Шенген до края на 2024-та

автор:Дума

visibility 804

/ брой: 193

Македонски висшисти масово имигрират

автор:Дума

visibility 794

/ брой: 193

Граничните проверки в Германия остават

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 193

Армията на търговците

автор:Александър Симов

visibility 837

/ брой: 193

Икономическа реалност

visibility 749

/ брой: 193

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 193

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 193

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ