16 Ноември 2024събота00:18 ч.

Експерти:

Има риск от ново поскъпване на храните

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 6598

Забелязва се известна тенденция към плавно увеличение в цените на храните в България. Страната ни е сериозен вносител на храни – внасяме около 80%, като изключим пшеницата и хляба. 50% от месото и 80% от плодовете и зеленчуците са вносни. Всички резки метеорологични явления по света ни засягат. Ние нямаме стабилна земеделска политика. Анализът направи пред "Нова Нюз" икономистът Щерю Ножаров. По думите му доста от земеделските земи се използват за зелена енергия, например за производството на биогорива и поставянето на фотоволтаици.
"През последните 2 години наблюдавахме изпреварващо увеличение. Цените на храните в българските супермаркети са същите като тези в гръцките, например. Подобна е ситуацията, ако сравним цените и с Румъния. Ние преодоляхме този голям скок на цените. Инфлацията се забавя в България", смята икономистът Румен Гълъбинов.

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 640

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 604

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 631

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ