15 Ноември 2024петък20:07 ч.

Експерти:

Има риск от ново поскъпване на храните

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 6583

Забелязва се известна тенденция към плавно увеличение в цените на храните в България. Страната ни е сериозен вносител на храни – внасяме около 80%, като изключим пшеницата и хляба. 50% от месото и 80% от плодовете и зеленчуците са вносни. Всички резки метеорологични явления по света ни засягат. Ние нямаме стабилна земеделска политика. Анализът направи пред "Нова Нюз" икономистът Щерю Ножаров. По думите му доста от земеделските земи се използват за зелена енергия, например за производството на биогорива и поставянето на фотоволтаици.
"През последните 2 години наблюдавахме изпреварващо увеличение. Цените на храните в българските супермаркети са същите като тези в гръцките, например. Подобна е ситуацията, ако сравним цените и с Румъния. Ние преодоляхме този голям скок на цените. Инфлацията се забавя в България", смята икономистът Румен Гълъбинов.

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 242

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 210

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 271

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ