17 Септември 2024вторник02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трифон Панчев: Лявото обединение може да върне справедливостта и солидарността в България

Процесите в ДПС в момента дават шанс на неговия електорат за първи път да има истински избор

автор:Дума

visibility 451

„Колаборация с ГЕРБ няма как да се случи – имаме решение на Конгрес. Червената линия за БСП са ГЕРБ и ДПС.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП и кмет на Дряново Трифон Панчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

 „Вярвам, че в следващия парламент може да се формира коалиция извън Борисов и Пеевски.В момента доверието в политическия елит е много ниско и затова БСП предлага като формула експертен кабинет – без политически лица, а със специалисти в сферите, в които работят“, каза още Трифон Панчев.

По думите му широкото ляво обединение не е математически сбор на хора, а на идеи.„Важно е да покажем на хората, че левите формации можем да се събираме, а не да се разделяме, и да работим заедно. На предстоящите избори ще видите нови лица, които ще дадат по различен образ на БСП и на лявото като цяло“, коментира Панчев. Той добави, че е нормално лидерите да дадат път на млади хора, които тепърва разкриват своя потенциал.

Според социалиста процесите в ДПС в момента дават шанс на неговия електорат за първи път да има истински избор. „Изначално това са най-неоправданите хора, които живеят в най-бедните райони в България. А това, което излиза в публичното пространство за ДПС, е чудовищно – бронирани коли, злато, пачки, прокурорски натиск. Вярвам, че българските мюсюлмани и не само са едни нормални хора, които не харесват това. Сега те имат шанс да изберат нещо различно“, подчерта Панчев.

 Той коментира думите на бившия председател на БСП Корнелия Нинова, че има отлив на членове след нейното изключване: „Като представител на БСП в област Габрово и кмет на Дряново мога да кажа, че по-скоро при нас има увеличение на хората, които искат да станат партийни членове, отколкото на отказали се заради нея. Проблемът на Нинова е, че тя се капсулира с един тесен кръг от хора, които в момента обикалят медиите и говорят неистини с цел да обслужват олигархията и политическата мафия, срещу които ние се борим.“

 Според него проблем между партията и президента никога не е имало. „Проблемът беше на Корнелия Нинова. Редовите социалисти харесват президента Радев, БСП го е издигнала и неслучайно той е единственият политик в България с позитивен рейтинг. Вярвам, че занапред нашите отношения ще се подобрят“, смята Трифон Панчев.

 „Имаме реалистичен шанс да удвоим нашия резултат и БСП да се завърне като фактор, защото България има нужда не само от стабилност, но и от справедливост и солидарност – тези леви идеали, които в последните години се позабравиха“, каза в заключение Панчев.

Три са версиите за инцидента с военния самолет L-39 ZA

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 176

КНСБ настоява линията на бедност за догодина да е 667 лв.

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 176

3431 ученици са отпаднали през миналата учебна година

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 176

Чужди инвеститори бягат от България

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 176

България е с най-голямо неравенство на доходите в ЕС

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 176

70% от продажбите на лизинг са на автомобили

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 176

БНБ пуска сребърна монета за Рибния буквар

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 176

Ескалацията срещу Русия е само отложена

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 176

Темата за мигрантите разделя Европа

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 176

Сърбия връща военната служба

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 176

Накратко

автор:Дума

visibility 1772

/ брой: 176

На петнадесети - без фанфари

автор:Боян Бойчев

visibility 663

/ брой: 176

Вот за мир или война

автор:Юри Михалков

visibility 908

/ брой: 176

"БСП-Обединена левица" дава знак за промяна в лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 963

/ брой: 176

Гладът в Америка се увеличава

visibility 555

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ