09 Септември 2024понеделник16:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Третото издание на Празника на торта Гараш в Русе

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 179

Третото поредно издание на Празника на торта Гараш ще се открие на 14 септември в Русе. Събитието се организира от общината, ОП "Русе арт“ и звено „Туризъм“. В подготовката му активно участват представители на фирмени и местни културни институти. Празникът отново ще предложи на русенци и гостите на града кулинарни изкушения, изненади и забавления за малки и големи.
Богатата програма ще включи интересни кулинарни състезания като готварска демонстрация на шеф Ради Стамболов с Гараш трюфели, детска анимация от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, детско състезание от „Фитнес шеф“ и кулинарна детска работилница „Вкусно и полезно“ с Деница Филева, която ще зарадва най-малките с игри, забавления и много награди.
В рамките на фестивала ще се проведат два кулинарни любителски конкурса за най-добрата торта Гараш. В първия участниците ще представят своя прочит на известния шоколадов десерт по оригиналната рецепта за неговото приготвяне. Във втория конкурс кулинарите ще трябва да развихрят своето въображение и да предложат по-нетрадиционна торта Гараш. Водещ на кулинарните надпревари ще бъде популярния актьор Владимир Зомбори, известен с множество роли в театъра, киното, телевизията и дублажа. Вечерта ще завърши с концерт на площад „Свобода“ с концерт на легендата на българската поп музика Васил Найденов, който ще изпее някои от своите най-големи хитове.
Повече от 20 производители на сладкарски изделия и сладкарници са заявили желание да участват и да разположат щандове на централния площад. Ще бъдат представени техните уникални и вкусни интерпретации на тортата Гараш, както и много други вкусни изненади за любителите на сладките изкушения.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 249

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 356

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 260

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 264

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ