07 Август 2024сряда13:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Слънчев бряг" начело в класация за най-евтина семейна почивка

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 247

"Слънчев бряг" и тази година е безспорният фаворит на британците, които търсят бюджетна морска почивка. Новата класация на Post Office Travel Money за най-евтините дестинации за семейна лятна ваканция в Европа нарежда на първо място българския курорт. Миналата година турският курорт "Мармарис" бе изпреварил нашия "Слънчев бряг", но сега отстъпва след значително покачване на цените в южната ни съседка.
"Разходите за живот се покачват постоянно и спазването на определен бюджет за пътуване е по-важно от всякога", посочват от Post Office, като подчертават, че 2/3 от британските семейства прекарват лятната си ваканция в чужбина.
Проучването сравнява цените на 10 основни стоки и услуги, свързани с храната и напитките, а също така слънцезащитен крем и репелент против насекоми, в 16 популярни за британците европейски курорта.  "Слънчев бряг" е единственият български курорт в проучването. Гърция е представена с 4 дестинации, Испания, Португалия и Италия - също с по няколко. С по един морски курорт са включени също Кипър, Хърватия, Малта и Турция. Проучването показва и в кои от изброените дестинации има ръст на цените в сравнение с миналата година.
За "Слънчев бряг" сметките показват, че средно около 110 паунда излиза дневният разход на семейство с деца за обед и вечеря в ресторант, както и за закупуване на кафе, бутилка бира, чаша вино и безалкохолно в заведение, както и минерална вода от магазина. Към тези разходи са прибавени и слънцезащитният крем и репелент против насекоми.
Спрямо миналата година този дневен разход е нараснал с 10%, но въпреки това българският курорт това лято е най-евтин за британските семейства. Кафето у нас е 1,38 паунда, бутилка бира - 2,07 паунда, а безалкохолно - 2,21 паунда.
В някои от другите курорти в класацията тези артикули може да се намерят и на малко по-ниски цени, но това, което прави "Слънчев бряг" най-евтин, са разходите за обед и вечеря. Цената на 2-степенно меню за двама възрастни е 20,25 паунда, пица или паста за две деца - 8,29 паунда, а тристепенно меню за семейство с включено вино и безалкохолни напитки струва средно 59,38 паунда. Турският курорт "Мармарис" е на второ място след "Слънчев бряг".

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 242

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 235

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 273

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ