08 Юли 2024понеделник19:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

УЕФА ЕВРО 2024

Дузпи спасиха Англия

Вратар изтегли "Трите лъва" към 1/2-финалите

/ брой: 127

автор:Дума

visibility 207

Англия стигна щастливо 1/2-финалите на Евро 2024. "Трите лъва" си осигуриха място в топ 4 след дузпи срещу Швейцария (5:3).
На "Есприт Арена" в Дюселдорф редовното време завърши 1:1. Англичаните пак не бяха крайно убедителни, но намериха начин да се промъкнат. Бреел Емболо (75) изведе "часовникарите", но Бакайо Сака (80) вкара мача в продължения. В тях, като изключим гредата от корнер на Джердан Шакири (117), двата тима предимно се бранеха и така се стигна до дузпи.
В тях блесна вратарят Джордан Пикфорд. Той отрази още първия удар на Мануел Аканджи. Впоследствие стана ясно, че стражът на Евертън не е оставил нищо на случайността. Пикфорд си беше изписал на бутилката с вода как всички швейцарци бият наказателните удари. По този начин той хвана топката на Аканджи.
Англичаните за първи път на голям форум вкараха всичките си наказателни удари. В мач №100 за Гарет Саутгейт като селекционер на страната точни бяха Колин Палмър, Джуд Белингам, Сака, Айвън Тоуни и резервата Трент Александър-Арнолд. Хари Кейн бе изкаран от игра, за да влезе Тоуни (109). Така Англия удължи серията си без загуба срещу Швейцария на 14 поредни мача. Последното им поражение е през 1981 г.
"Това бе най-силният ни мач. Създадохме им доста проблеми. Те са добър отбор, който е труден за пресиране и за спиране в защита. Да се върнем отново, след като изоставахме, показва голям характер и устойчивост. За да спечелиш един турнир, е нужно не само да играеш добре, а да покажеш и тези качества. Отборът ни е под огромно напрежение от самото начало, но засега се справя добре. За момента не успяваме да бележим голове, но в последните три мача срещаме отбори, които играят с петима в защита", заяви Саутгейт.
"Боли. Положихме толкова усилия. Тъжно ми е за момчетата и за нацията. Англия нямаше положения, а ние създадохме доста. Не заслужаваме да отпаднем, но можем да се гордеем с представянето си. Първенството беше успешно за нас", смята селекционерът на Швейцария Мурат Якин. Спецът този път остави като неизползвана резерва нападателя на Лудогорец Квадво Дуа.

Енергетиците станаха заложници на хаоса във властта

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 127

Предлагат по-висок таван на ваучерите за храна

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 127

Започват проверки на екскурзоводите

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 127

Започва ремонтът на Дунав мост

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 127

Лондон иска рестарт на диалога с ЕС

автор:Дума

visibility 561

/ брой: 127

Французите гласуваха на втори тур

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 127

България и Китай стават все по-близки

автор:Таня Глухчева

visibility 532

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 127

Галактически кабинет

автор:Александър Симов

visibility 495

/ брой: 127

Посланията на Орбан в Москва

visibility 423

/ брой: 127

Нов сюжет за "Параграф" 22 "написа" вотът "2 в 1"

автор:Юлия Кулинска

visibility 445

/ брой: 127

Байдън задълбава кризата на „дълбоката държава“

автор:Юри Михалков

visibility 534

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ