03 Юли 2024сряда01:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

След касирането на изборите в Хасково:

Бяхме в основата на решения, полезни за хората, заявиха от БСП

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 474

"БСП за България" бяхме в основата на две важни и пряко засягащи жителите на общината решения - намаляването цената на водата и коригирането на такса "Битови отпадъци", заяви лидерът на местните социалисти Камен Тодоров след като изборите за общински съветници в Хасково бяха касирани.
Социалистите призоваха останалите кандидати за общински съвет да излязат на общ дебат, на който да кажат какво са свършили досега и какви политики за жителите на града ще отстояват в новия местен минипарламент.
„Важното е не колко мандата очакваме, а в каква посока ще вървим и какви идеи ще реализираме”, заяви Тодоров на брифинг. „Още след изборите на 29 октомври, миналата година ние казахме, че изборите на са честни и ще бъдат касирани. В тези шест-седем месеца оттогава досега функционираше един нелегитимен Общински съвет със сесии, в които не фигурираше нито една точка от дневния ред на хората за сметка на такива, свързани с икономически интереси”, посочи Тодоров.
ДУМА припомня, че касирането на изборите е заради  допуснати множество нарушения при броенето на бюлетините и отчитането на действителните и недействителните гласове. Посочени са разминаванията в броя намерени бюлетини и отчетените гласове, както и грешно отбелязване на действителни и недействителни бюлетини.
Предстои ЦИК да предложи на президента да насрочи със свой указ нови избори. По всяка това ще 23 или на 30 юни. С решението на ВАС се прекратяват правомощията на досегашния общински съвет и се възстановя състава на предишния, избран през мандата 2019 – 2023 година.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 793

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 828

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 783

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 737

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 871

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 948

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 794

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ