01 Септември 2024неделя12:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Уволняват служител, разкрил корупцията в ДАИ

автор:Дума

visibility 1150

Служителят от ДАИ, който сигнализира за схема с купуване на шофьорски книжки, е уволнен. Вместо да прекрати корупцията, Министерството на транспорта уволнява човека, който я разкрива. За поредното безобразие в ДАИ сигнализира депутатът от БСП Георги Свиленски на пресконференция днес. На брифинга присъства и самият Кънчо Димитров, който потвърди, че е уволнен, защото се бори с корупцията и фалшивите шофьорски книжки. От днес вече не съм началник на областния отдел "Автомобилна администрация - София", защото ме уволниха. Защото се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки, заяви Кънчо Димитров. Той разказа, че е имало случаи, когато са се продавали шофьорски книжки на слабо грамотни хора. Димитръв е сезирал изпълнителния директор на структурата, а отговорът бил: "Независимо, че не познава пътните знаци, след като е изкарал по някакъв начин теоретичния изпит за придобиване на шофьорска книжка, няма как да му анулираме изпита".
От 2011 г., откакто Ивайло Московски е министър, има и най-много арести на изпълнителни директори. Човекът, който подава сигнали за корупция, бива уволняван. Не знам как точно се борят с корупцията, добави Димитров. Той заяви, че е писал и до премиера. Попита - защо него го уволняват, а тези, които са продавали шофьорски книжки, са върнати на работа.
Георги Свиленски пък припомни, че през юни 2017 г. са арестувани 12 служители на ДАИ - инспектори и изпитващи, половината получават обвинения, а останалите са били освободени. Към днешна дата те работят в ДАИ и продъжават да продават шофьорски книжки, допълни зам.-председателят на "БСП за България".
Заради корупцията в ДАИ искаме оставката на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, заяви Свиленски. Какъв сигнал се дава към всеки един служител в министерството с уволнението на Кънчо Димитров, попита риторично социалистът.
 

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 1790

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 1624

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 2106

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 1854

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 1515

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 7007

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 3181

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 3958

/ брой: 166

Престъпно

visibility 6870

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 1573

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ