09 Октомври 2024сряда20:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петя Цанкова: За да формираме мислещи хора с трайни знания – нужна е реформа в учебните програми и съдържание

За „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ приоритет е подкрепата на млади семейства с деца, справедливост в здравеопазването и образованието

автор:Дума

visibility 425

Връщане на справедливостта в здравеопазването, образованието, социалната политика и защита на българския интерес в енергетиката – за това се обявява „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. 

„Демографската криза е най-големият проблем в България, за който, за съжаление, сякаш няма политическа воля. Нужно е да има социално мислещо мнозинство в парламента“, заяви Петя Цанкова, водач на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Пазарджик, в ефира на NOVA News.   

По нейните думи държавата трябва да отделя средства, с които да подпомага младите семейства с цел стимулиране на раждаемостта. „Ние разбираме, че животът в България стана изключително скъп и това се отразява най-вече на младите семейства, които отглеждат своите деца. Затова предлагаме еднократна помощ при раждане на първо дете от 5000 лв., а при второ и трето – по 10000 лв. Както и изравняване на размера на майчинството през втората година с минималната работна заплата“, посочи тя. 

Като дългогодишен учител, Петя Цанкова знае за проблемите в средното образование и как да ги реши: „Трябва да се променят учебните програми и да се намали количеството на учебното съдържание. В момента ние не формираме мислещи хора с трайни знания, защото нямат часове за упражнения, за затвърждаване, за опит и за творчество. Професионалното образование също е необходимо да се реформира, така че да бъде по-добре обвързано с нуждите на икономиката.“ 

По думите на Цанкова се усеща заряд в структурите на БСП заради обединението в ляво, към което днес се присъедини и още една партия – Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. „Когато работим заедно и градим мостове, можем да постигаме по-добри резутати“, уверена е тя.  

За кандидата за народен представител обаче остава огромния проблем с купения и контролиран вот, който с години е неглижиран в България. „Когато в една секция в Пазарджик на едни избори 600 гласа отиват за една партия, а на следващите – за друга, това реален вот ли е? При избирателна ниска активност, този процес оказва решаващо влияние при конструирането на Народното събрание, което се представлява не от народната воля, а от една шепа хора. Затова силно призовавам българските граждани – гласувайте, преодолейте апатията“, апелира Петя Цанкова. 

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е с номер 28 в интегралната бюлетина. За една по-социална и по-справедлива България - подкрепете ни.

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 750

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 764

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 846

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 787

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 806

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ